stravično krvoproliće pred kraj nastave

Otvorio vatru na učenike u srednjoj školi u Floridi, deseci ranjenih, najmanje jedan ubijen


Ružica Matić
14.02.2018.22:05
Otvorio vatru na učenike u srednjoj školi u Floridi, deseci ranjenih, najmanje jedan ubijen
Screenshot

sažeto

Identitet napadača još nije službeno potvrđen, ali nagađa se da je riječ o bivšem učeniku


Ružica Matić
14.02.2018.22:05

Naoružani muškarac otvorio je vatru u srednjoj školi u Floridi par minuta prije kraja nastave, oko 14:50 po lokalnom vremenu, a deseci policajaca i pripadnika hitnih službi okružili su zgradu dok su učenici u panici bježali.

Američki mediji javljaju kako je u napadu najmanje jedna osoba ubijena, a najmanje 20 ih je ranjeno. Očevici su napadača opisali kao bijelog muškarca, a neki govore da je nosio gas masku.

Srednja škola Marjory Stoneman Douglas u Parklandu, oko 72 km sjeverno od Miamija je zatvorena, rekla je glasnogovornica ureda šerifa. Neki mediji javljaju da ima i do 50 ozlijeđenih. 

Šerifov ured objavio je kako je zasad neimenovani sumnjivac uhićen, nakon što je neko vrijeme bio u bijegu. Njegov identitet još nije službeno potvrđen, ali nagađa se da je riječ o bivšem učeniku, koji je navodno nosio crnu kapu, crvenu majicu i crne hlače. Njegovi motivi su nejasni.

Televizijski prijenos uživo pokazao je desetke učenika kako trče i hodaju udaljavajući se od škole, krivudajući između velikog broja vozila hitnih služba, uključujući policiju, hitnu pomoć i vatrogasne kamione.

CNN je izvijestio o najmanje 14 ljudi koje su vidjeli kako primaju liječničku pomoć.

Policija iz škole evakuira učenike i odvodi ih na sigurno. Pozvali su ljude da izbjegavaju to područje. 

Roditelji učenika pokušavaju doći do škole, ali im policija ne dopušta. Neki pričaju s djecom putem mobitela pokušavajuči ih smiriti.

Donald Trump i prva dama Melania na Twitteru su izrazili podršku obiteljima stradalih. "Nitko se ne bi trebao osjećati nesigurno u američkim školama", napisao je američki predsjednik. 

napad

Florida

srednja škola

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter