NOVA ZVIJEZDA AMERIČKIH DEMOKRATA

Ova žena ima šanse postati prva Afroamerikanka na čelu južnjačke države, pisala je romantične trilere i usmjerila se na mlađe glasače


100posto
23.05.2018.12:05
Ova žena ima šanse postati prva Afroamerikanka na čelu južnjačke države, pisala je romantične trilere i usmjerila se na mlađe glasače
Reuters

sažeto

Ono je što je zanimljivo u vezi Abrams je to da je napisala osam romantičnih trilera pod pseudonimom Selena Montgomeri


100posto
23.05.2018.12:05

Demokrati iz Georgije dali su priliku odvjetnici iz Atlante, Stacey Abrams, da postane prva afroamerička guvernerka u američkoj povijesti na stranačkim izborima u utorak. Abrams je ostvarila povijesni rezultat pobjedom na stranačkim izborima koja ju je učinila prvom crnačkom kandidatkinjom i prvom ženom iz jedne od dvije velike američke stranke koja se natječe na izborima za guvernera Georgije.

Demokrati su u svakom slučaju bili na putu da nominiraju ženu jer su se Stacey Abrams i Stacey Evans utrkivale na stranačkim izborima.

Četrdesetčetvorogodišnja Abrams uspjela je postati prva Afroamerikanka koja se natječe za čelništvo nad jednom saveznom državom. Bivša čelnica Generalne skupštine te savezne države ustrajna je u svojim nastojanjima da uzdrma republikansku dominaciju u Georgiji, koja je vrlo konzervativna država, pa će tako Abrams, ako osvoji izbore, biti prva žena iz etničke manjine koja vodi neku južnjačku državu.

Abrams je odrasla s petoro braće i sestre u Mississippiju, nakon uspjeha na fakultetu, 2006. godine je ušla u parlament Georgije. 

Ono je što je zanimljivo u vezi Abrams je to da je napisala osam romantičnih trilera pod pseudonimom Selena Montgomeri.

Abramsova je kampanju umjesto na srednju klasu, usmjerila na etičke manjine, žene i demokrate u ruralnim područjima ne insistirajući na pristupu starijim bijelim glasačima koji su u proteklim desetljećima okrenuli leđa Demokratima, nego širenjem svoje izborne baze privlačenjem mlađih glasača i ljudi drugih rasa osim bijele koji nisu glasali na ranijim izborima.

newsletter

Prijavite se na Newsletter