video: Promet stoji satima

Ako šizite zbog naših političara i zastoja, pogledajte kako izgleda predsjednička kolona Donalda Trumpa


Daniel Delale
16.04.2018.13:15
Ako šizite zbog naših političara i zastoja, pogledajte kako izgleda predsjednička kolona Donalda Trumpa
Reuters

sažeto

Tajna služba detaljno pregledava svaku rutu kojom se Trump kreće, a ako ide u fast food, agenti probaju sve prije američkog predsjednika


Daniel Delale
16.04.2018.13:15

Znamo koliko nam idu na živce zastoji kada neki uvaženi gost dolazi u Zagreb i Hrvatsku. Zatvorene ceste, varenje šahtova, snajperisti na zgradama, sve to i puno, puno više doživjeli smo za Bushevog posjeta Zagrebu. I ne samo njegovog. Što je predsjednik ili premijer ''važniji'' to je i osiguranje ''glamuroznije''.

Amerikanci trenutno muku muče s Trumpom i njegovom brojnom obitelji. Pojavila se priča da je Američka tajna služba pred bankrotom zbog brojnih putovanja Donalda i njegove obitelji. Poznato je da Trump nije baš fan boravka u Washingtonu i da voli brijati na svojim imanjima na Floridi, New Jerseyju i Virginiji. 1 000 agenata Tajne službe već je sada doseglo broj prekovremenih sati koji su trebali ostvariti kroz čitavu godinu. Osim Trumpovih putovanja po imanjima i službenim putovanjima putuju i njegova djeca. Predsjednik ima veliku obitelj i svi su oni štićene osobe prve kategorije.

Tajna služba trenutno ima najviše štićenika u Bijeloj kući u povijesti. Trenutno se štiti 42 ljudi, a u taj broj ulazi 18 članova Trumpove obitelji. Predsjednička kolona Donalda Trumpa najsigurnija je kolona na svijetu. Specijalna limuzina ''Zvijer'' otporna je na rakete i kemijsko oružje, vrijedi oko 9 milijuna kuna, a dolazi s vratima debelim 20 centimetara. Vrata su hermetički zatvorena, a jedini prozor koji se može otvoriti je onaj s vozačeve strane.

 O predsjedničkoj koloni američkog predsjednika ne zna se puno. U koloni su snajperisti koje možete vidjeti kako vire iz jednog specijalnog kombija, tu je i mini kamion sa specijalcima, kola hitne pomoći, predsjednikova krv u slučaju transfuzije i tu informacije prestaju. Razumljivo. Tajna služba se kroz povijest susrela s atentatima, a možda najviše pamtimo Dallas i ubojstvo Kennedyja. Nakon tog nemilog događaja osiguranje se udvostručilo, a nakon pokušaja ubojstva Ronalda Regana 1981. godine Tajna služba je napravila potpuno nove postavke osiguranja američkog predsjednika. Drama je zabilježena i 2005. godine u Gruziji. Dok je George Bush bio za govornicom u Tbilisiju, netko je bacio bombu, koja nije eksplodirala. Gruzijski policajac spasio je situaciju koja je zamalo eskalirala, a predsjednička kolona brzinom munje ''spakirala'' predsjednika.

Brojne su situacije predsjedničke kolone ostale tajnom, a u nastavku pogledajte kako to izgleda kada cestom putuje Trump.

Trump

predsjednik

osiguranje

tajna služba

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter