NOVI UDAR NA SjEVERNU KOREJU

Ovo je gore od bilo kakvih sankcija, zemlji prijeti nezapamćena glad


100posto
11.08.2018.18:00
Ovo je gore od bilo kakvih sankcija, zemlji prijeti nezapamćena glad
Instagram pierredepont

sažeto

Stanovništvo Sjeverne Koreje već je pogođeno i ranjivo zbog nedovoljne prehrane,a cijela ova situacija mogla bi dodatno pogorošati stanje


100posto
11.08.2018.18:00

Toplinski val koji je pogodio Sjevernu Koreju doveo je do toga da riža, kukuruz i drugi usjevi u poljima propadaju, a posljedice toga bi mogle biti katastrofalne. Tako međunarodne organizacije upozoravaju na opasnost od izbijanja krize s hranom u toj zemlji, koja je inače pogođena međunarodnim sankcijama.

"Iako još nije proglašena suša, riža, kukuruz i drugi usjevi već su počeli propadati u poljima. Ne možemo i ne smijemo dopustiti da ova situacija izazove krizu s hranom. Znamo da je prethodna suša omela isporuku hrane na mjesta što je za posljedicu imalo ozbiljne zdravstvene probleme stanovništva", poručili su iz Crvenog križa. 

Stanovništvo Sjeverne Koreje već je pogođeno i ranjivo zbog nedovoljne prehrane, naročito djeca, a cijela ova situacija mogla bi dodatno pogoršati stanje. 

Sjevernu Koreju je prošlog tjedna pogodio toplinski val s temperaturama od 40 stupnjeva što je, uistinu, neuobičajeno za tu zemlju.

Sjeverna Koreja

glad

suša

newsletter

Prijavite se na Newsletter