napadi u stilu 'izlij i zbriši'

'Pao' je nasmiješeni serijski sero*a nakon što je tjednima terorizirao studentske kampuse


Mia Peretić
30.11.2019.17:00
'Pao' je nasmiješeni serijski sero*a nakon što je tjednima terorizirao studentske kampuse
Toronto Police Service / Screenshot

sažeto

Samuel Opoku optužen je za bacanje izmeta iz kante na pet slučajnih prolaznika


Mia Peretić
30.11.2019.17:00

Policija u Torontu uhitila je čovjeka za kojeg smatraju da stoji iza niza napada fekalijama. 23-godišnji Samuel Opoku optužen je i za napad oružjem, te nanošenje štete privatnom vlasništvu, a sumnjiči ga se da je na pet slučajnih prolaznika bacao kante s tekućim fekalijama.

Svi napadi izvršeni su po principu 'izlij i zbriši', policija ga identificirala pomoću snimaka nadzornih kamera

Prvi se indecent dogodio 22. studenog kada je Opuku navodno ušao u prostore knjižnice Sveučilišta u Torontu i izlio kantu punu izmeta na muškarca i ženu, a svjedok je rekao kako je 'koncentrirani miris fekalija' preplavio sobu. 24. studenog dogodio se identičan napad prilikom kojem je u knjižnici Sveučilišta York zalio još dvije osobe. Tada su ga snimile nadzorne kamere, a policija je mogla jasnije vidjeti o kome se radi. Snimke su pokazale osumnjičenika koji se, tako barem izgleda, smiješio u rukama noseći kantu. Posljednji se napad u stilu 'izlij i bježi' dogodio u ponedjeljak 25. studenog kada je pred sveučilišnim kampusom kantu istresao na slučajnu prolaznicu.

"Smrad se proširio dvije minute nakon što je to učinio i bilo je odvratno. Možda se to najbolje može usporediti s prijenosnim WC-om na gradilištu, samo je miris bio puno intenzivniji", rekao je jedan svjedok. Počinitelj je u svakom napadu za sobom ostavio kantu i pobjegao.

Uhićenje donijelo olakšanje čitavom gradu

Glasnogovornik policije Victor Kwong za Vice je rekao kako su žrtve bile šokirane, zgrožene i traumatizirane, te da forenzički tim analizira sadržaj jedne od kanti kako bi potvrdile radi li se zaista o izmetu.

Gradonačelnik Toronta John Tory izjavio je kako je uhićenje čitavom gradu donijelo veliko olakšanje.

"Odličan posao policije koja je uhitila osobu u sklopu istrage o 'napadima fekalijama'. Kako bi stao pred lice pravde i kako bi mu se mogla pružiti pomoć morao je biti priveden, a čini se da naša policija sve drži pod kontrolom. Nadam se da će uhićenje odagnati brige u studentskim kampusima diljem grada", stoji u objavi na Twitteru.

policija

napad

Toronto

fekalije

kanta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter