anketa: treba li sankcionirati saborske zastupnike ako lažu?

Pernar nastavlja ofenzivu na medije, optužuje ih da lažu oko migranata, što je jako nezgodno kada je s 'kratkim nogama' uhvaćen i sam


100posto
10.11.2018.16:00
Pernar nastavlja ofenzivu na medije, optužuje ih da lažu oko migranata, što je jako nezgodno kada je s 'kratkim nogama' uhvaćen i sam
Tom Dubravec / CROPIX

sažeto

Njegov je profil na Facebooku pun objava o medijskoj manipulaciji po pitanju migranata, ali i Georgea Sorosa i cijepiva protiv gripe


100posto
10.11.2018.16:00

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar nastavlja svoju Facebook ofenzivu na "mainstream" medije i novinare koje, kako kaže, smatra korisnim idiotima. Njegov je profil na navedenoj društvenoj mreži pun objava o medijskoj manipulaciji po pitanju migranata, ali i Georgea Sorosa i cijepiva protiv gripe.

Što sve i dalje spada u domenu njegovih prava do točke kada se pokaže da su informacije koje dijeli neistinite. Naime, Pernar je nedavno uhvaćen u, za njega kao promicatelja prave istine, nezgodnoj situaciji "kratkih nogu", kako glasi drugi dio poznate poslovice o laganju.

Što se točno dogodilo? Faktograf je nedavno objavio da je Pernar kao činjenicu predstavio podatak da je u Njemačkoj od 2015. udesetorostručen broj napada nožem. Prije dolaska migranata, bilo ih je 300 godišnje, a sada 3000. 

Nakon što se ispostavilo da za te optužbe temelja u nikakvim podacima nema, Pernar je na Facebooku, u prepisci s jednim novinarem, napisao:

“Pa nije zadaća mene da dokažem da nisam kriv, nego je teret dokazivanja na njima. Mene takve prozivke ne smetaju, to mi je samo reklama”.

Screenshot/ Facebook Ivan Pernar

Čitava je rasprava ubrzo izbrisana, a Pernar nastavlja ironizirati čitavo situaciju i dalje objavljujući sve vijesti vezane za kaznena djela za koje se sumnjiči imigrante, a u jednom otvorenom pismu, objavljenom na njegovom blogu stoji:

"Umjesto da se bavite istinom i stvarnošću, vi analizirate moje objave i hvatate se za slamke ne bi li pronašli i jednu netočnu informaciju u moru istinitih. Onda s tim mašete i pokušavate me diskreditirati".

Teško je pokušavati diskreditirati nekoga tko taj posao bolje obavlja sam, no ovdje se postavlja i jedno drugo pitanje. Kako god vam ovo zvučalo, Pernar nije bilo tko. On je predstavnik svojih birača u parlamentu, čovjek koji ima glas i pravo govora za saborskom govornicom, osoba koja diže ruku na glasovanju o zakonima Republike Hrvatske. 

Nenavikli na sankcije saborskim zastupnicima, posebno za nešto kao laž, pitamo vas: Treba li saborske zastupnike sankcionirati za izrečene i potencijalno opasne lažne tvrdnje?

migranti

Ivan Pernar

fake news

newsletter

Prijavite se na Newsletter