HDZ-OVAC SE POSUO PEPELOM

Petar Škorić: 'Ispričavam se Maji Sever na nesmotrenoj izjavi, ali njezina emisija često je bila nekorektna i pristrana'


Juraj Filipović
12.09.2017.16:05
Petar Škorić: 'Ispričavam se Maji Sever na nesmotrenoj izjavi, ali njezina emisija često je bila nekorektna i pristrana'
CROPIX

sažeto

Njegovu ispriku prenosimo u cijelosti...


Juraj Filipović
12.09.2017.16:05

Šef splitskog HDZ-a i saborski zastupnik te jedan od najbližih suradnika splitskog gradonačelnika, Petar Škorić, na svojem Facebook profilu u utorak je objavio ispriku zbog jučerašnjeg vrijeđanja HRT-ove novinarke Maje Sever.

Podsjetimo, u ponedjeljak je vodstvo HRT-a novinarima poslalo obavijest o gašenju emisije "Hrvatska uživo", koju je uređivala upravo Sever.

Petar Škorić napisao je, između ostalog, kako je Sever postala najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju te da je "licemjerno da emisiju "Hrvatska uživo" uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko".

Ipak, danas je HDZ-ovac krenuo s pomirljivim tonom, a vjerojatno zato što je njegov uvredljivi komentar prenio gotovo svaki medij. Kako je sam priznao, zamjerili su mu i neke kolege s desnog političkog spektra.

Njegovu ispriku prenosimo u cijelosti:

"Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav.

Ispričavam se Maji Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u.

Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam.

Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga", napisao je Škorić.

HDZ

HRT

Maja Sever

isprika

Hrvatska uživo

Petar Škorić

Podijeli članak