preseravanje ili kul jelo?

Pileća krilca od 24-karatnog zlata novi su hit na gastro sceni


100posto
16.05.2018.13:50
Pileća krilca od 24-karatnog zlata novi su hit na gastro sceni
Screenshot/CNN

sažeto

Krilca se 12 sata mariniraju u mješavini kokosovoga maslaca, ljutih papričica te maslaca od zlata i meda


100posto
16.05.2018.13:50

Iako je glad svakodnevica otprilike 800 milijuna ljudi u svijetu, zapadna kultura i dalje smišlja nove načine kako će jednostavna i inače jeftina jela preobratiti u ekstravagantne poslastice za one malo dubljeg džepa.

Kuhari njujorškog restorana The Ainstworth u partnerstvu s Jonathanom Chebanom, reality zvijezdom i pokretačem bloga pod nazivom Foodgod, u svoju su ponudu uveli pileća krilca od 24-karatnog zlata. Naime, svoj jelovnik odlučili su obogatiti pilećim krilcima koja se 12 sata mariniraju u mješavini kokosovoga maslaca, ljutih papričica te maslaca od zlata i meda. Nakon što je taj proces obavljen, krilca se premazuju domaćom mješavinom začina, poslije čega slijedi pečenje i kratkotrajno prženje. Ispečena krilca se na kraju premazuju slojem zlatne prašine, a poslužuju se uz dodatak gurmanskog plavog sira.

Vlasnik restorana, Brian Mazza, tvrdi kako im je cilj bio napraviti raskošno i rasipno jelo kakvo nitko prije njih nije pokušao napraviti. Cijene se kreću od 45 dolara za 10 krilaca do 90 dolara za 20 krilaca. Ipak, postoji posebna ponuda i za one kojima ni to nije dovoljno pa je za 1000 dolara moguće dobiti 50 krilaca uz bocu Ace of Spades šampanjca čiji je vlasnik Jay Z.

newsletter

Prijavite se na Newsletter