preseravanje ili kul jelo?

Pileća krilca od 24-karatnog zlata novi su hit na gastro sceni


100posto
16.05.2018.13:50
Pileća krilca od 24-karatnog zlata novi su hit na gastro sceni
Screenshot/CNN

sažeto

Krilca se 12 sata mariniraju u mješavini kokosovoga maslaca, ljutih papričica te maslaca od zlata i meda


100posto
16.05.2018.13:50

Iako je glad svakodnevica otprilike 800 milijuna ljudi u svijetu, zapadna kultura i dalje smišlja nove načine kako će jednostavna i inače jeftina jela preobratiti u ekstravagantne poslastice za one malo dubljeg džepa.

Kuhari njujorškog restorana The Ainstworth u partnerstvu s Jonathanom Chebanom, reality zvijezdom i pokretačem bloga pod nazivom Foodgod, u svoju su ponudu uveli pileća krilca od 24-karatnog zlata. Naime, svoj jelovnik odlučili su obogatiti pilećim krilcima koja se 12 sata mariniraju u mješavini kokosovoga maslaca, ljutih papričica te maslaca od zlata i meda. Nakon što je taj proces obavljen, krilca se premazuju domaćom mješavinom začina, poslije čega slijedi pečenje i kratkotrajno prženje. Ispečena krilca se na kraju premazuju slojem zlatne prašine, a poslužuju se uz dodatak gurmanskog plavog sira.

Vlasnik restorana, Brian Mazza, tvrdi kako im je cilj bio napraviti raskošno i rasipno jelo kakvo nitko prije njih nije pokušao napraviti. Cijene se kreću od 45 dolara za 10 krilaca do 90 dolara za 20 krilaca. Ipak, postoji posebna ponuda i za one kojima ni to nije dovoljno pa je za 1000 dolara moguće dobiti 50 krilaca uz bocu Ace of Spades šampanjca čiji je vlasnik Jay Z.