video: panika u avionu

Piloti su se tijekom leta odlučili malo opustiti pa zamalo srušili avion. Iako su pokušali sakriti pogrešku, sve se brzo doznalo


100posto
13.07.2018.16:10
Piloti su se tijekom leta odlučili malo opustiti pa zamalo srušili avion. Iako su pokušali sakriti pogrešku, sve se brzo doznalo
Screenshot YouTube

sažeto

Usprkos uputstvima kontrolora leta, piloti su odbili prizemljiti avion na neki od najbližih aerodroma


100posto
13.07.2018.16:10

Boeing 737 kineske aviokompanije Air China, koji je sa 153 putnika i devet članova posade letio iz Hong Konga u Dalian, u razmaku od svega deset minuta počeo je naglo propadati tijekom leta s visine od 10.600 na 3000 metara.

Jedan od putnika prepričao je kako su odjednom duž cijelog aviona ispale maske s kisikom te je naglo nastao kaos u avionu. Putnici su se izuzetno prestrašili, ali ubrzo se situacija primirila, jer se avion nakon nekog vremena vratio na svoju uobičajenu visinu.

Usprkos uputstvima kontrolora leta, piloti su odbili prizemljiti avion na neki od najbližih aerodroma, s obzirom na to da neočekivano poniranje nije ostavilo nikakvih oštećenja na avionu te su nastavili let do odredišta.

No, kineska agencija za civilno zrakoplovstvo odlučila je detaljno istražiti cijeli slučaj. Na to su se odlučili nakon što se iz nekoliko različitih izvora čuli kako je za sve kriv - incident s pušenjem.

Navodno su piloti u kokpitu zapalili cigarete, zbog čega je došlo do nagloga pada pritiska, a prema mišljenjima koje su dali i drugi stručnjaci za zrakoplovni saobraćaj, sporna je i činjenica što kineski piloti, čak i nakon ispadanja maski s kisikom, nisu željeli spustiti avion, već su nastavili let.

Kako je jedan od stručnjaka objasnio piloti su vjerojatno željeli sakriti dim cigarete pa su isključili ventilator u kokpitu kako bi spriječili cirkulaciju dima u kabini.

avion

pušenje

piloti

propadanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter