tko je ustvari nezavisna lista mladih koja je potukla sdp

Pobjednicima je neugodno što su u Mostu, pa se skrivaju pod 'drugim imenom', a 'uplakani' SDP još jednom je dokazao svoju raskoš


Daniel Radman
11.02.2019.13:45
Pobjednicima je neugodno što su u Mostu, pa se skrivaju pod 'drugim imenom', a 'uplakani' SDP još jednom je dokazao svoju raskoš
Ivo Ravlic / CROPIX

sažeto

Iako nisu bitni za nacionalnu razinu, izbori u Vrgorcu uvijek dižu veliku prašinu


Daniel Radman
11.02.2019.13:45

Vrgorčanima je izlazak na lokalne izbore zadnjih godina redovita obveza, otići na biračka mjesta dođe im skoro na isto kao kupnja kruha u dućanu. Tako je bilo i ove nedjelje, srećom (po tamošnju političku stabilnost) nisu opet odlučivali o gradskoj vlasti, već o predstavnicima u mjesnim odborima.

I opet je bilo veselo. SDP je potučen do nogu, od 27 mjesnih odbora pripao im je tek jedan, pa je ekspresno stigla vijest o raspuštanju vrgoračke gradske organizacije. Ne čudi, birači, posebno mladež, koji su nekada naginjali SDP-u odavno su digli ruke od njih. Uostalom, i sam gradonačelnik Ante Pranić bivši je član SDP-a, a posve je očito da je svojim odlaskom iz stranke povukao i velik broj simpatizera.

NLM je veća sila od Mosta

Ivo Ravlic / CROPIX

No, ima jedna zanimljiva stvar oko Pranića, kojeg znamo i kao saborskog zastupnika Mosta. To baš i nije tako. Pranić je u Saboru dio Mostovog zastupničkog kluba, no u rubrici 'stranačka pripadnost', za razliku od, recimo, Bulja ili Grmoje, ne stoji mu 'Most' već se vodi kao član Nezavisne liste mladih (NLM). Upravo je NLM bila ovog vikenda apsolutni pobjednik vrgoračkih izbora, a još je zanimljivije da je na onim 'pravim' lokalnim izborima Pranić bio jedini, uvjetno rečeno, mostovac, koji je trijumfirao.

Ne računajući njega, cijeli Most je na tim izborima imao tek dvojicu kandidata za (grado)načelnika koji su došli do drugog kruga, no obojica su izgubili. Naravno, treba spomenuti i HDZ, nekada su bili dominantna politička sila u Vrgorcu, a od dolaska Pranića pretplaćeni su na ulogu oporbe.

izbori

Vrgorac

NLM

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter