Evo što su poručili njezini odvjetnici

Počelo suđenje Chiari Pašić za monstruozan zločin, jastukom ugušila trogodišnjeg sina pa ga bacila u more


Ana Lonjak
19.02.2018.11:20
Počelo suđenje Chiari Pašić za monstruozan zločin, jastukom ugušila trogodišnjeg sina pa ga bacila u more
Facebook, Cropix

sažeto

Sudi joj se za teško ubojstvo, a suđenje je zatvoreno za javnost


Ana Lonjak
19.02.2018.11:20

Chiara Pašić i 15-godišnja štićenica pulskog popravnog doma danas su sjele na optuženičku klupu Županijskog suda u Puli kako bi odgovarale za smrt Chiarina trogodišnjeg sina, Denisa Pašića, kojem su prošle godine u svibnju oduzele život ugušivši ga jastukom. Chiari Pašić sudi se za teško ubojstvo, a suđenje je zatvoreno za javnost radi zaštite maloljetne optuženice.

No, prije početka suđenja ukratko su se novinarima obratili odvjetnici optužene poručivši da će obranu temeljiti na činjenicama. Na novinarski upit da to objasne, poručili su da će istina biti nešto drugačija nego što se dosad iznosilo u javnosti, piše Glas Istre. "Činjenice će zasigurno biti iznenađujuće", dodao je odvjetnik. 

No, ovakav monstruozan zločin hrvatska javnost ne pamti. Chiara Pašić tereti se da je 23. svibnja 2017. godine uz pomoć maloljetnice jastukom ugušila vlastitog trogodišnjeg sina na način da su one stavile jastuk preko njegova lica te ga držale dok nije prestao disati.  Nakon toga su tijelo mališana umotale u dekicu te stavile u kolica te tijekom noći odvezle na predio Vallelunge, gdje su ga bacile u more. Dekicu i kolica ostavile su unutar bivše vojarne koja se ondje nalazi.

Nakon nekoliko sati Chiara je otišla na policiju te prijavila nestanak sina. Istražiteljima je bilo sumnjivo da je nestanak prijavila čak šest sati nakon što je, prema njezinoj priči, dječak nestao. Chiara se tada tvrdila da ga je tražila po cijelom gradu. Na kraju se ipak priznala i otkrila im gdje je tijelo te je uhićena. Nalaz obdukcije pokazao je da je dječak ugušen, odnosno da se nije utopio.

suđenje

Chiara Pašić

Denis Pašić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter