DRAMA PORED SPLITA

Eksplodirale boce pune ugljičnog dioksida, nema struje ni vode, a ceste su blokirane!


Juraj Filipović
17.07.2017.14:20
Eksplodirale boce pune ugljičnog dioksida, nema struje ni vode, a ceste su blokirane!
Screenshot/YouTube

sažeto

Tamo je stanje prilično alarmantno, budući da se radi o najvećem požaru ikad na ovim prostorima


Juraj Filipović
17.07.2017.14:20

Zbog velikog požara, koji je buknuo nakon ponoći u mjestu Tugare kod Omiša i proširio se prema Splitu, za sav je promet zatvorena cesta Srinjine-Sitno Donje. U mjestu Sitnjo Donje vatra je zahvatila i kuće. Zbog vatre je isključen dalekovod Zakučac-Konjsko i Zakučac-Bilice. Za sada nema informacija o ozlijeđenima, no ekipe hitne pomoći su na terenu.

Vatrogasci su u pomoć pozvali i MORH, no zbog jačine vjetra i turbulentnih strujanja zračne snage još nisu u mogućnosti uključiti se u gašenje požara na ovom požarištu.

Požar je nešto prije podneva bio u dobrom dijelu lokaliziran, ali nanovo je zapuhala bura te se vatra ponovno rasplamsala u Tugarama, Donjem i Gornjem Sitnom.

Tamo je stanje prilično alarmantno, budući da se radi o najvećem požaru ikad na ovim prostorima. 

Stanovnici su zarobljeni u selu, ceste je blokirala policija, vlada panika, a ništa se ne vidi od gustog dima. Mještani su bez struje i vode, a požar je progutao i dalekovode te odašiljače tako da u selu nema kako mobilnog, tako ni internetskog signala.

Dio mještana je evakuiran, a turisti su se razbježali put Splita.

Na licu mjesta naišli smo na Damira Bartulina, poduzetnika koji ima tvrtku specijaliziranu za radove na cesti.

Njemu je požar koji je buknuo u nedjelju oko ponoći progutao skupocjene strojeve, bager i nekoliko boca punih ugljičnog dioksida.

"Ja sam čuo jaku eksploziju, mislio sam da se možda radi o kakvoj zalutaloj mini iz rata. To je bilo nešto strašno, svi smo se u kući prepali", kazao nam je Jure Ugrin, stanovnik Donjeg Sitnog i Bartulinov susjed.

Više pogledajte u našem videoprilogu:

Split

požar

vatra

eksplozija

Donje Sitno

boce

Damir Bartulin

strojevi

ugljični dioksid

Podijeli članak