Pomolimo se!

Poklanjaju krunice, šalju na molitvu, političari kao da žele poručiti uz njih takve jedino nam bog može pomoći


Valerija Bebek
12.03.2019.16:00
Poklanjaju krunice, šalju na molitvu, političari kao da žele poručiti uz njih takve jedino nam bog može pomoći
Vlado Kos / CROPIX

sažeto

Ministrica Žalac djevojčici koju je udarila autom poklonila je krunicu


Valerija Bebek
12.03.2019.16:00

Ono što je zasjenilo sva prošlotjedna događanja, uključujući i megaiščekivane lokalne izbore u Ličko-senjskoj županiji dogodilo se u Vinkovcima. Nesretnim spletom okolnosti ministrica Gabrijela Žalac osobnim automobilom udarila je djevojčicu koja je istrčala na cestu.

Nakon što je cijela zemlja svjedočila njezinim suzama zbog nevažeće vozačke dozvole i šoku zbog djevojčice kojoj su slomljene kosti potkoljenice, narod je odahnuo jer je ipak dobro pretpostavio - ministrica ostaje na svojoj poziciji.

Istoga dana kada se dogodila nesreća čuli smo da je Žalac posjetila djevojčicu u KBC-u Osijek. Ono što se naknadno saznalo je da je ministrica malenoj tom prigodom poklonila krunicu.

Nešto ranije istog tog tjedna, ministar zdravstva Milan Kujundžić na pitanje novinarke N1 televizije o primjerenosti molitelja pred bolnicama odgovorio joj je "I vi malo molite". Članovi vlade su pobožni, kao i svaki građanin tako i oni imaju potpuno pravo na svoje ispovijedanje vjere. Ali kao državni dužnosnici ipak bi trebali postupati odgovorno jer ipak obnašaju dužnost u sekularnoj državi.

A možda je to jednostavno znak i njihov način da nam poruče da nam uz takve političare jedino bog može pomoći.

Hrvatska

političari

molitelji

krunica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter