video: 'najbolje mjesto za sakrivanje leša'

Policajac otkrio zašto malena Maddie nikad neće biti pronađena, kaže da je potraga gubitak vremena i novca


Ružica Matić
03.04.2018.16:45
Policajac otkrio zašto malena Maddie nikad neće biti pronađena, kaže da je potraga gubitak vremena i novca
Reuters

sažeto

Policajac koji je odbio voditi istragu o nestanku Madeleine McCann kritizira plan britanskih vlasti da potroše još 100.000 funti na potragu za djevojčicom


Ružica Matić
03.04.2018.16:45

Britanske vlasti namjeravaju potrošiti još 100.000 funti (gotovo 850.000 kuna) na potragu za djevojčicom Madeleine McCann, koja je 2007. nestala iz apartmana u Portugalu tijekom ljetovanja s roditeljima.

Njihov plan kritizirao je policajac koji je odbio voditi istragu o nestanku tada trogodišnje djevojčice. Policajac Colin Sutton rekao je kako u okolici mjesta Praia da Luz, gdje je nestala malena Maddie, ima čak 600 drevnih bunara i da njezino tijelo može biti u bilo kojem od njih.

„Istražitelji imaju vrlo nezahvalan zadatak u kojem je gotovo nemoguće uspjeti ako nemate informaciju na koje bi se točno područje trebalo fokusirati. Tamo je vrlo lako sakriti nešto bez straha da će biti pronađeno“, ocjenjuje Sutton u australskom dokumentarcu koji će biti emitiran idućeg vikenda.

S tom ocjenom slaže se profesor sudske medicine David Barclay, koji je izjavio kako je područje oko Praie da Luz „najbolje mjesto za sakrivanje leša koje je ikad vidio“.

Reuters

I novinar Portugal News Paul Luckman rekao je kako na tom području „ima jako puno mjesta za skrivanje“.

Malena Madeleine nestala je 3. svibnja 2007. iz apartmana u Praia de Luz dok su njezini roditelji bili u obližnjem restoranu na večeri. Slučaj otad intrigira britansku, ali i svjetsku javnost.

Reuters

Kate i Gerry McCann ne odustaju od potrage za kćeri koja sada, ako je živa, ima već 14 godina. Britanski mediji nedavno su objavili kako su prikupili 728,508 funti (6,2 milijuna kuna) putem fonda Find Maddie kako bi mogli plaćati privatne istražitelje.

Većina novca je od javnih donacija te prihoda od prodaje knjige Kate McCann o kćerinu nestanku, koja je postala bestseler.

Policajac Colin Sutton rekao je kako je odbio voditi istragu u nestanku malene Maddie nakon što mu je visokopozicionirani prijatelj iz policije dojavio da će istragu morati usmjeravati tako da zaključak bude kako je djevojčica oteta, a njezini roditelji nevini, i pritom zanemariti sve tragove koji bi upućivali na drugačiji slijed događaja.

Portugal

istraga

otmica

nestanak

Madeleine McCann

Praia da Luz

Colin Sutton

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter