Jeziv obračun narkomafije u Meksiku

Policija pored ceste pronašla hladnjak s odvratnim sadržajem, tako bande šalju upozorenja suparnicima i vlastima


100posto
15.09.2018.19:00
Policija pored ceste pronašla hladnjak s odvratnim sadržajem, tako bande šalju upozorenja suparnicima i vlastima
Screenshot

sažeto

Od ostalih brutalnih metoda nisu im strana ni masovna pogubljenja, javna vješanja i mučenja


100posto
15.09.2018.19:00

Policija meksičke savezne države Sonore objavila je priopćenje u kojem kažu kako su u prenosivom frižideru ostavljenom kraj ceste pronašli šest odsječenih glava. Identitet žrtava nije objavljen, a nije poznato jesu li pronađena njihova tijela.

Jedan je policijski službenik otkrio da je pronalazak ovog odvratnog sadržaja prijavljen broju hitne službe, piše Washington Post.

Glave su pronađene jučer u blizini Obregona, drugog najvećeg grada u Sonori, a pretpostavlja se da je to djelo narkobandi koje često ostavljaju odsječene glave kao upozorenje suparnicima i vlastima, a od ostalih brutalnih metoda nisu im strana ni masovna pogubljenja, javna vješanja i mučenja. 

Vojnu kampanju protiv narko kartela godine je 2006. pokrenuo meksički predsjednik Felipe Calderon, poslavši 6500 saveznih trupa u državu Michoacán da stanu na kraj nasilju. To je bila prva akcija protiv kartela i smatra se kao početak rata između vlade i drogeraških kartela. 

Procjenjuje se da je u ratovima povezanih s drogom između 2006. i 2015. godine poginulo više od 80 tisuća ljudi, a podaci za 2017. godinu pokazuju da je ona bila najkrvavija u posljednja dva desetljeća.

U Sonori je do sada bilo manje nasilja povezanog s drogom i narkomafijom nego u drugim državama na sjeveru Meksika.

droga

Meksiko

mafija

narko kartel

newsletter

Prijavite se na Newsletter