130 kila ecstasyja

Policija zaplijenila najveći laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga na Balkanu


Ružica Matić
28.05.2017.12:05
Policija zaplijenila najveći laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga na Balkanu
Reuters

sažeto

Srpska policija zaplijenila je 52 kilograma ecstasyja, 80 kilograma tvari od koje se radi ta droge te kompletno opremljen laboratorij - stroj za tabletiranje, aparaturu za pripremu smjese, mješalicu i ostalu opremu


Ružica Matić
28.05.2017.12:05

Služba za borbu protiv organiziranog kriminala uhitila je peteročlanu bandu kod koje su našli 52 kilograma sintetičke droge ecstasy i 80 kilograma tvari koja služi za proizvodnju ove droge, objavio je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Policija je zaplijenila 96.000 tableta ecstasy (ukupne težine 42 kilograma), 10 kilograma ecstasyja spremnog za tabletiranje, 80 kilograma mikrokristalne celuloze za proizvodnju ecstasyja i 840 grama marihuane.

Zaplijenjen je kompletno opremljen laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga - stroj za tabletiranje, aparatura za pripremu smjese, mješalica i ostala oprema.

Akcija je provedena na području Beograda, a ministar Stefanović naglasio je da je to prvi laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga u Srbiji koji je policija otkrila i zaplijenila, što će biti veliki udarac onima koji proizvode drogu i distribuiraju je djeci na ulicama, javlja Blic.

Kako doznaje Blic, akcija je provedena u beogradskom kvartu Resnik. 

"Ovakva akcija mora se nastaviti svakodnevno zato što policija neće stati u obračunu sa narko dilerima", poručio je Stefanović.

Policija je uhitila članove organizirane kriminalne grupe N.S.(46), T.S.(35), A.M.(30), M.C.(35) i S.P.(30), zbog sumnje da su izvršili kaznena djela udruživanja u cilju kriminala te neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Terete ih da su u dužem vremenskom periodu proizvodili ecstasy u obliku tableta sa različitim utisnutim simbolima i oblicima i distribuirali ih kupcima u Srbiji.

Srbija

ecstasy

laboratorij

sintetičke droge

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter