Spektakularna akcija

Potjera kao u filmu: Srpskog dilera u gliseru 'lovili' helikopterima


100posto
11.01.2018.17:15
Potjera kao u filmu: Srpskog dilera u gliseru 'lovili' helikopterima
REUTERS

sažeto

Albanski specijalci su iz zraka i s mora jurili gumeni čamac s trojicom pripadnika kriminalne grupe koja je od početka ove godine pokušala prošvercati više od 2.2 tone marihuane


100posto
11.01.2018.17:15

Državljanin Srbije R. M. uhićen je s dvojicom državljana Crne Gore zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je pokušala prošvercati oko 2,2 tone marihuane iz Albanije u Italiju, piše srpski Kurir.

Obalna straža Albanije je 6.01. iz helikoptera snimila sumnjivi gumeni gliser. Međutim, putnici su se odbili zaustaviti i dali su se u bijeg prema crnogorskim teritorijalnim vodama.

Bježali prema Crnoj Gori

"Policija je uočila tog dana sumnjiv čamac, ali on im je s albanskog poluotoka Karaburun pobjegao u crnogorske teritorijalne vode. Albanska policija je odmah alarmirala kolege iz Crne Gore i Italije, podignut je helikopter, a u potjeru se krenulo i čamcima. Gliser je istog dana primijećen ponovno i, poslije spektakularne jurnjave, zaustavljen. Na njemu su uhićeni Crnogorci i Srbin, a sumnja se da je droga iz albanskog grada Valona trebala biti transportirana u Italiju. Ubrzo je 28 kilograma marihuane upakirane u pet paketa pronađeno skriveno u stijenama na poluotoku Karaburn, otkud su uhićeni i pobjegli", prenijeli su albanski mediji.

Akcija kao na filmu

U akciji kao na filmu policija je angažirala specijalne jedinice koje su djelovale s kopna, mora i iz zraka. Istovremeno, crnogorska policija, koja se priključila akciji, otkrila je još jedan gumenjak koji je plovio, najvjerojatnije u pokušaju da pomogne bjeguncima. "Crnogorska policija je otkrila još jedan gumenjak koji je pokušavao prići i pomoći švercerima s čamca za kojima je policija krenula u potragu. Na njemu su uhićena još dvojica osumnjičenih Crnogoraca," otkrili su izvori Kuriru i naveli da su, navodno, na tom čamcu otkrivena još 32 kilograma marihuane. Međutim, glavni ulov, 456 kilograma droge, nađen je poslije presretanja dva čamca u Jadranu i pretpostavlja se da je tijekom potjere bačen s čamca.

Inače, kako navode albanski mediji, velika akcija razbijanja ove grupe krijumčara droge počela je još početkom nove godine, kada je na jednom gliseru koji je putovao iz Albanije prema Italiji otkriveno 76 paketa u kojima je bilo 1.6 tona marihuane, vrijedne oko 17 milijuna eura. U toj prvoj akciji uhićena su trojica Albanaca naoružana automatskim puškama.

droga

Crna Gora

dileri

gumenjak

Albanac