Nema mira na Jadranu

Požar divlja kod Šibenika: Borba kanadera s burom, vatra prijeti kućama


Vjekoslav Paun
16.07.2017.12:50
Požar divlja kod Šibenika: Borba kanadera s burom, vatra prijeti kućama

sažeto

Dvadesetak minuta prije 11 sati jutros, više je vatrogasnih vozila s upaljenim sirenama proletjelo kroz Šibenik, a nad Brodaricom se vidio gusti dim


Vjekoslav Paun
16.07.2017.12:50

Nešto iza 10.30 sati jutros izbio je požar na Brodarici, u naseljenom dijelu mjesta preko puta Jadranske magistrale i plaže Rezališta. Gori nisko raslinje i borova šuma uz cestu koja spaja Brodaricu i Ražine.

Dvadesetak minuta prije 11 sati jutros, više je vatrogasnih vozila s upaljenim sirenama proletjelo kroz Šibenik, a nad Brodaricom se vidio gusti dim.

Vatrogasci su i tijekom narednih minuta pojačavali svoje ekipe na terenu novim vozilima i u jednom ih je trenutko na intervenciji bilo tridesetak, što pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, što DVD-ovaca.

"Planulo je baš uz tu cestu i činilo se da to neće biti veliki požar, ali odjednom je zapuhao jaki reful bure i trebale su samo minute da se vatra raširi i zahvati veliku površinu obraslu raslinjem. Sve se to događalo blizu kuća, no mislim da vatrogasci požar sad drže pod kontrolom ", kazao je mještanin iz Brodarice za ŠibenikIn.

požar

Podijeli članak