SPOTAKNUO SE U ARENI PA MU PRESUDIO RAZJARENI BIK

Poznatog španjolskog matadora usmrtio bik, rogom mu probio plućno krilo


Vid Barić
18.06.2017.15:55
Poznatog španjolskog matadora usmrtio bik, rogom mu probio plućno krilo
REUTERS

sažeto

Od medicinskog izvora se doznaje kako je nagrađivani 36-godišnji torero, pošto mu je odmah u areni u Aire-sur-l'Adouru pružena žurna kirurška pomoć, doživio dva srčana udara u vozilu hitne medicinske pomoći te umro po primitku u bolnicu


Vid Barić
18.06.2017.15:55

Poznati španjolski matador, Baskijac Ivan Fandino, preminuo je u subotu navečer u bolnici u Mont-de-Marsanu na jugozapadu Francuske, podlegavši ozljedama zadobivenim u borbi s bikom, pišu svjetski mediji.

Na upit AFP-a bolnica nije htjela dati izjavu, rekavši da će objaviti priopćenje.

Od medicinskog izvora se doznaje kako je nagrađivani 36-godišnji torero, pošto mu je odmah u areni u Aire-sur-l'Adouru pružena žurna kirurška pomoć, doživio dva srčana udara u vozilu hitne medicinske pomoći te umro po primitku u bolnicu.

Ivan Fandino je tijekom borbe s bikom zapeo za svoj ogrtač i pao, nakon čega ga je bik nabo na rog i probio mu plućno krilo. Iza sebe je ostavio ženu i kćerku.

"To je tragedija," izjavio je Fandinov šokirani kolega za Daily Mail. 'Ne znamo kako se to moglo dogoditi.'

Šokirani gledatelji su vidjeli kako se Fandino spotaknuo, da bi ga zatim bik napao dok je bio na podu. U jednom ga je trenutku razjareni bik odbacio u zrak.

"Ivan je bio uhvaćen u trenutku nepažnje i dogodile su se posljedice," izjavio je jedan gledatelj. Dodao je i kako su isprva ljudi navijali, misleći da je sve pod kontrolom.

"Tada smo shvatili kako je Fandino stvarno ozbiljno ozlijeđen. Uskoro su ga odveli bolničari."

Bik, koji je težio preko pola tone, poslije incidenta je usmrćen.

2014. godine je bio blizu smrti

Fandino je htio postati matador još od četrnaeste godine, mada u njegovoj obitelji nije bilo te tradicije. Prvi je puta nastupio 2005. godine.

REUTERS

Dva puta je bio ozbiljno ozljeđivan u arenama - jednom u 2015., kada ga je u španjolskoj Pamploni bik odbacio u zrak, te 2014. godine kada je jedva preživio bikov napad u areni u Bayonneu, Francuskoj.

Fandino je drugi španjolski matador koji je poginuo u areni u protekloj godini.

Vicor Barrio, 29-godišnji profesionalni matador, poginuo je prošloga srpnja u areni Teruel na sjeveru Španjolske. Ta je borba bila prenošena uživo na televiziji, a Barrio je bio prvi španjolski matador koji je poginuo u borbi s bikovima još od 1992. godine.

smrt

Francuska

arena

Ivan Fandino

borba s bikovima

matador

Podijeli članak