OPET ŠOKIRALA

Predsjednicu Kolindu toliko oduševilo 'Labuđe jezero' da se poklonila s ansamblom


Iris Hazler
18.03.2017.08:30
Predsjednicu Kolindu toliko oduševilo 'Labuđe jezero' da se poklonila s ansamblom
predsjednica.hr

sažeto

Najpopularniji bijeli balet na svijetu. Labuđe jezero P. I. Čajkovskog, premijerno je prikazan 17. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu, a premijeru je popratila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se na kraju predstave pridružila ansamblu na pozornici i poklonila publici


Iris Hazler
18.03.2017.08:30

Baletno djelo u koreografiji svjetski proslavljenog plesača i koreografa Vladimira Malakhova okupilo je domaći društveni i politički vrh. Ono što je iznenadilo bila je predsjedničina odluka da se, bez prethodnog dogovora s ansamblom, popne na pozornicu te zajedno s njima pokloni i zahvali svima okupljenima u HNK kao da je dio glumačke postave.

Publika je ostala šokirana, jednako kao i ansambl s obzirom na to da za ovakav istup nije bilo nikakve najave. Zanimljivo je primijetiti kako je Kolinda Grabar Kitarović, iako se popela na pozornicu, došla praznih ruku bez cvijeća. Zbunjeni članovi ansambla nisu znali kako reagirati, nekima od glumaca je čestitala, a zatim je koreograf, kada je shvatio tko je im se pridružio na pozornici, podigao svoj buket koji je položio na pozornicu pred ansamblom te ga dao Kolindi.

Damjan Tadic / CROPIX

Nije jasno čime se predsjednica osjetila prozvana pridružiti postavi na pozornici i pokloniti svima, a posebice iznenađuje protokol koji bi tako nešto sugerirao što u potpunosti kolidira s osnovama pristojnog ponašanja i bontona. Kazališna pozornica zasigurno nije mjesto za politička pokazivanja, a ako su to shvatili prinčevi i princeze koji se ne penju uz kazališni ansambl, kako to nije shvatila i naša predsjednica?

Moguće da se potpuno uživjela i povjerovala kako je i ona jedna od labudica, a možda je samo željela pokazati svima da je i ona bila na premijeri. Koji god razlog bio u pitanju, činjenica jest da je ovakov ponašanje nedopustivo, pa makar se radilo o predsjednici.

Kolinda Grabar Kitarović

HNK

Nina Obuljen Koržinek

Branko Lustig

Labuđe jezero

Vladimir Malakhov

Jelena Perčin

Elizabeta Gojan

Podijeli članak