NAPASTOVAO JE U SVOM UREDU

Predsjednik braniteljske udruge osuđen zbog bluda nad 18-godišnjakinjom


Ružica Matić
13.03.2017.15:50
Predsjednik braniteljske udruge osuđen zbog bluda nad 18-godišnjakinjom
Admir Buljubasic / CROPIX

sažeto

Mladen Pavković dobio je sedam mjeseci uvjetno jer je napastovao djevojku koja je radila kod njega preko student servisa


Ružica Matić
13.03.2017.15:50

Koprivnički novinar, publicist i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora zbog bludne radnje nad 18-godišnjom djevojkom. Pavković je napastovao djevojku koja je radila u njegovom izdavačkom poduzeću preko student servisa.

"Proglašen je krivim što je dana 22. srpnja 2013. godine tijekom prijepodnevnih sati u Koprivnici, u svom uredu, u Dugoj ulici, u cilju zadovoljavanja spolnog nagona, za vrijeme dok je ona obavljala poslove prijepisa, prišao njenom radnom stolu i iznenada je protiv njene volje zagrlio i prislonio svoja usta na njena kojom prilikom je svoj jezik stavio u njena usta", stoji u obrazloženju presude Općinskog suda u Koprivnici. 

Pavkoviću je izrečena kazna od sedam mjeseci uvjetno i neće se izvršiti ako u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo, javlja portal epodravina.hr. Treba i uplatiti 500 kuna u proračun RH, nadoknaditi troškove psihijatrijskog vještaka u iznosu od 4264 kune, troškove svjedoka u iznosu od 110 kuna, te nadoknaditi troškove opunomoćenice oštećene o visini kojih će sud donijeti posebno rješenje. Pavković se na presudu može žaliti. 

Nakon što je u srpnju 2013. prijavila Pavkovića, djevojka je Večernjem listu ispričala kako joj je Pavković najprije dao da pročita njegove rukopise erotskog sadržaja, a potom ju je i pitao s koliko je muškaraca spavala. "Govorio mi je da je on otvorena osoba, a da se ja ponašam kao drvena Marija", rekla je djevojka koja je u Pavkovićevom izdavačkom poduzeću pretipkavala rukopise s tematikom iz Domovinskog rata. Pavković je odgovorio kako su sve to laži te da je to zapravo osveta njenog oca, inače hrvatskog branitelja, koji je od njega tražio pomoć, a nije je dobio.

Mladen Pavković bio je dragovoljac Domovinskog rata i dugo je bio predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, a sada je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Autor je desetaka knjiga i više dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, a i kao izdavač uglavnom se bavio takvom tematikom. Inicijator je dodjele priznanja Junak hrvatskog Domovinskoga rata te organizator brojnih humanitarnih akcija, ali i glazbenih festivala 'Od srca srcu' u Koprivnici i 'Zvonimir Golob', te događanja vezanih uz film. 

bludne radnje

braniteljska udruga

Mladen Pavković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter