'IZNESENE SU LAŽI O MENI I MOJOJ OBITELJI'

Prgomet pojasnio izjavu o Bleiburgu i pozvao birače da mu daju glas


Sandra Pudja
18.05.2017.10:50
Prgomet pojasnio izjavu o Bleiburgu i pozvao birače da mu daju glas
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Drago Prgomet je u četvrtak sazvao izvanrednu konferenciju za medije "zbog manipulacija oko izjave o Bleiburgu"


Sandra Pudja
18.05.2017.10:50

Lokalne izbore pratite u specijalu na OVOJ poveznici.

Aktualni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet sazvao je u četvrtak izvanrednu press konferenciju. Tema su bile, kako je najavljeno iz ove stranke, "lažne informacije i manipulacije vezane uz izjave na temu Bleiburga".

Prgomet je na konferenciji rekao da "nikad nije niti licitirao niti licitira s bilo kojim ili čijim žrtvama."

"Uvijek sam pozivao svoje političke neistomišljenike da izađu na sunce i da izađu iz rovova koji su iskopali naši. Nikad nisam niti ću ići u tragediju, a najmanje tragediju svoje obitelji da bih dobio politički poen ili dobitak", kazao je pred novinarima. Kaže da su iz "vrlo korektnog intervjua prenesene potpune neistine, laži", vezane uz njega i njegovu obitelj, i osjetio se pozvanim prenijeti istinu i "zaštititi sve one koji su tim lažima napadnuti".

"Oni koji koriste Bleiburg u političke svrhe su moralne nule. Ne samo tragediju Bleiburga, nego bilo koju drugu. Koristiti nacionalne tragedije kao vlastite agende, koristiti ono što pribada cijelom nacionalnom biću, nije pošteno, nije korektno. Vjerujem da će građani to prepoznati", odgovorio je Prgomet na novinarsko pitanje.

"Moj program je uvijek bio jasan, okrenut budućnosti. Program je okrenut boljem životu građana Zagreba. Pozivam građane da u nedjelju izađu i odaberu ljude koji se bave budućnosti, koji se bave time kako će Zagreb izgledati za 150 godina. Neka građani političke suparnike koji se bave prošlošću pošalju tamo gdje im je mjesto - u prošlost", rekao je.

Ranije objasnio zašto ne ide u Bleiburg

Inače, Prgomet je ranije za N1 govorio o tome zašto se ove godine nije pojavio na komemoraciji u Bleiburgu, pa je kazao da "bi bio politička i moralna nula, da žrtvu vlastitog roditelja, vlastite obitelji i hrvatskog naroda koristi u političke svrhe. Pogotovo sad pred lokalne izbore."

HDZ

lokalni izbori 2017

Drago Prgomet

Podijeli članak