PORTAL BLIZAK HDZ-U O OBITELJSKOM NASILJU U POŽEGI

'Priča je predimenzionirana, Tomašević je udario suprugu samo jednom!'


Vid Barić
03.10.2017.21:55
'Priča je predimenzionirana, Tomašević je udario suprugu samo jednom!'
Screenshot / YT

sažeto

Portal se poziva na 'izvor blizak vrhu lokalnog HDZ-a' koji kaže kako je župan Tomašević suprugu udario 'samo jednom' te kako je viđena isti dan u gradu


Vid Barić
03.10.2017.21:55

Portal direktno.hr, koji je blizak desnijoj frakciji HDZ-a, objavio je u utorak tekst u kojemu pišu kako je slučaj HDZ-ovog župana koji je jutros priveden zbog premlaćivanja supruge, citiramo, “predimenzioniran”. U istom tekstu daju do znanja  kako su neslužbeno doznali da Alojz Tomašević ne namjerava podnijeti ostavku.

Dalje u tekstu portal direktno.hr posve nekritički prenosi i izjavu svog "izvora bliskog vrhu lokalnog HDZ-a", a koji tvrdi da je slučaj "predimenzioniran" jer je HDZ-ov župan Tomašević svoju ženu lupio - samo jednom.

Isti izvor navodi i kako je ona već isti dan šetala gradom, što bi, valjda, trebalo umanjiti problem Tomaševićevog mlataranja vlastite supruge.

Citiramo i sporni dio teksta:

"Incident se dogodio. Svi znaju za njihove obiteljske probleme, no priča je predimenzionirana. Udario ju je samo jednom. Ona je već poslije podne viđena kako hoda gradom. Mediji su predimenzionirali sve. Župan sam neće dati ostavku, jer bi to značilo nove izbore, no nije isključeno da Zagreb odluči drugačije."

Plenković je već raspustio županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a

U međuvremenu, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izvijestio je kako je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici u utorak odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

Pokažu li se informacije o nasilju točne, Plenković kaže kako ne vidi načina na koji bi župan ostao na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci.

Na pitanje novinara hoće li župana Tomaševića izbaciti iz HDZ-a pokažu li se tvrdnje točne, Plenković je rekao kako je sigurno da će pokrenuti stegovni postupak, a o tome odlučuje visoki časni sud.

HDZ

Alojz Tomašević

Požega

supruga

Podijeli članak