STRAŠNO KRVOPROLIĆE

Procurio je video jučerašnjeg terorističkog napada u Parizu ▶️


Juraj Filipović
21.04.2017.08:45
Procurio je video jučerašnjeg terorističkog napada u Parizu ▶️

sažeto

"Napad na Elizejskim poljanama u središtu Pariza izveo je Abu Yussef, Belgijac, borac Islamske države", piše Amaq


Juraj Filipović
21.04.2017.08:45

Dvojica policajaca napadnuta su u četvrtak navečer u pucnjavi u Parizu u Champs Elyseesu.

Kako javljaju francuski mediji, napadač je zapucao prema policajcima te je jednog na mjestu ubio, a još jednog teško ranio. Međutim on je ubrzo podlegao ozljedama. Policija je uzvratila paljbu te je, kako navode mediji, napadača ubila.

U četvrtak navečer u Seine-et-Marne, u pariškom predgrađu pretresena je kuća napadača. Riječ je o vlasniku prometne dozvole automobila korištenog u napadu.

Policajci na mjestu događaja su rekli kako tragaju za potencijalnim drugim napadačem i policijski izvor je rekao Reutersu kako je izdan uhidbeni nalog za osumnjičenikom koji je došao vlakom u Pariz iz Belgije.

Reuters

"Izašao sam iz prodavaonice Sephora i hodao pločnikom...jedan muškarac je izašao iz automobila i otvorio vatru iz kalašnjikova na policajca", rekao je očevidac Chelloug Reutersu.

Policija je pozvala građane da izbjegavaju područje u kojem se dogodio napad.

TV snimke pokazuju Slavoluk pobjede i gornju polovicu Elizejskih poljana krcatih policijskim kombijima i teško naoružanom policijom koja je zatvorila područje.

Napad dolazi u trenutku dok se birači spremaju izaći na predsjedničke izbore u nedjelju u najneizvjesnijim izborima u skorije vrijeme.

Francuski predsjednik Francois Hollande je rekao kako sve upućuje na to da je napad na policiju u četvrtak u Parizu u kojem je ubijen jedan policajac a druga dva ranjena prije nego je policija ubila napadača bio povezan s terorizmom te da će sigurnosne snage biti na oprezu tijekom predstojećih predsjedničkih izbora.

Skupina Islamska država je preuzela odgovornost za pucnjavu u priopćenju njezina propagandne službe Amaq-a.

"Napad na Elizejskim poljanama u središtu Pariza izveo je Abu Yussef, Belgijac, borac Islamske države", piše Amaq.

Na internetu i društvenim mrežama pojavila se snimka jučerašnjeg terorističkog napada. Po svemu sudeći, snimljen je u trenucima obračuna policije i napadača.

Više pogledajte u videoprilogu:

policija

video

terorizam

napad

pucnjava

Pariz

Abu Yussef

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter