DRAMA JE DOBILA EPILOG

Psihotična Amerikanka koja je u Osijeku izbola policajca puštena je iz bolnice i nalazi se u Remetincu


Juraj Filipović
18.05.2017.16:05
Psihotična Amerikanka koja je u Osijeku izbola policajca puštena je iz bolnice i nalazi se u Remetincu
Facebook/Cropix

sažeto

Podsjetimo, do napada je došlo nakon što su Vanessu Raney policajci legitimirali i smjestili u vozilo, a sam napad dogodio se u policijskom automobilu


Juraj Filipović
18.05.2017.16:05

Vanessa Raney, Amerikanka koja je dvije godine maltretirala profesoricu s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, trenutačno se nalazi u Remetincu, a PU osječko-baranjska je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu protiv nje zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva počinjenog tijekom uhićenja.

Podsjetimo, do napada je došlo nakon što su Vanessu Raney policajci legitimirali i smjestili u vozilo, a sam napad dogodio se u policijskom automobilu.

Nesretni policajac otrčao je s krvavom ranom do ambulante koja se nalazila odmah preko puta napada. Kasnije je prebačen u KBC Osijek gdje je potvrđeno da nije životno ugrožen.

Raney je od 27. ožujka na tjeralici koju je za njom raspisao Općinski kazneni sud u Zagrebu, s obzirom na to da joj se više od pola godine nije moglo ući u trag kako bi joj počelo suđenje na temelju potvrđene optužnice za nametljivo ponašanje.

Sve je započelo 2015. Tada se upisala na kolegij Jezične vježbe II na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te se od samog početka pokušavala neumjesno isticati, a na "piku" joj se našla lektorica hrvatskog jezika Ivančica Banković - Mandić, zbog čega joj je dekan zabranio ulaz na fakultet.

O cijeloj rekonstrukciji događaja kao i o novinarima emisije Provjereno koji su se zatekli na licu mjesta već smo pisali. Tekst možete pročitati OVDJE.

zatvor

Vanessa Raney

Remetinec

Podijeli članak