EKSKLUZIVNA FOTOGALERIJA: DRAMA U ZAGREBU

Radnici bez najave počeli rušiti kultni klub Jabuka, osiguravaju ih zaštitari, voditelj kluba popeo se na tendu, stigla i policija


Valerija Bebek
13.02.2018.13:10
Radnici bez najave počeli rušiti kultni klub Jabuka, osiguravaju ih zaštitari, voditelj kluba popeo se na tendu, stigla i policija
Valerija Bebek

sažeto

Tamo su i zaštitari tvrtke Bilić-Erić, no zasad sve prolazi bez incidenata


Valerija Bebek
13.02.2018.13:10

U Zagrebu je u tijeku rušenje dijela kultnog noćnog kluba Jabuka!

Kako doznajemo, radnici su se bez ikakve najave, a navodno i bez papirnatog naloga, pojavili na Jabukovcu oko 10 sati, nakon čega su počeli uklanjati jednu pozornicu na otvorenom. 

Potom su se oko 13 sati vratili s gableca i nastavili rušiti tendu na ulazu u klub. 

Novinari zaustavili radove?

Marin Stiv Viduka, voditelj kluba Jabuka, popeo se na tendu i spriječio radnike u daljnjoj devastaciji omiljenog noćnog kluba brojnih Zagrepčana. Tamo su i zaštitari tvrtke Bilić-Erić, no zasad sve prolazi bez incidenata.

Doznajemo kako je na teren u dva navrata izlazila i policija. Iako je tenda u vlasništvu Jabuke i nitko je ne smije rušiti, policija nije poduzela ništa. Dodajmo i da se sve ovo događa samo koji dan uoči 50. rođendana kultnog kluba.

Iz Jabuke su nam rekli kako su radnici prestali s aktivnostima kada su vidjeli da je došla novinarska ekipa portala 100posto. Najavljuju da će ostati dežurati kako radnici ponovno ne bi ponovno počeli rušiti, a protiv odgovornih osoba podnijet će kaznene prijave. Iako im radnici nisu predočili nikakvu dokumentaciju, usmeno im je rečeno da je radove naručio Grad Zagreb.

"Umjesto da pripremamo 50.rođendan Jabuke, mi tijelima branimo klub", rekli su nam iz kluba dok iščekujemo hoće li radnici uključiti 'flekserice' i ponovno krenuti rušiti ostatak tende koja se nalazi na terasi kluba. 

Jabuka se oglasila i priopćenjem na svojim stranicama. Ujedno su nam i ustupili ekskluzivne fotografije koje možete pogledati u našoj galeriji, na čemu im zahvaljujemo.

Obrana Jabuke i proslava 50. rođendana

"Prije nešto više od godine dana provaljeno je u klub i otuđen je dio terase koji je klub nesmetano koristio više od 40 godina. Danas je devastacija kluba nastavljena daljnjim nezakonitim rušenjem iako se oko Jabuke na sudu vode dva spora.

Policija je po našoj prijavi popisala sve osobe koje su sudjelovale u ovom barbarstvu. Protiv njih i svih odgovornih osoba morat ćemo podnijeti kaznene prijave.

Za opstanak Jabuke borit cemo se svim zakonitim sredstvima. Apeliramo na Ministarstvo kulture da zaštititi Jabuku kao kulturnu baštinu i da ne dopusti da ju isti barbari razore kao sto su to napravili i Saloonu", napisali su u službenom priopćenju na stranici GK Jabuka.

Na pitanje što im je daljnji plan Jabučari kažu prvo dežuranje, jer očekuju novi pokušaj rušenja tende tijekom noći i idućih dana. Nakon toga proslava 50. rođendana kluba, koja se obilježava ovog vikenda. Naime GK Jabuka prvi put svoja vrata otvorila je 17. veljače 1968. stoga je ove subote okrugla obljetnica najstarijeg (alternativnog) kluba u Hrvatskoj. 

Umjesto da pripremaju raskošnu proslavu, djelatnici kluba Jabuku brane svojim tijelima, no program i dalje ide, poručuju.

Unatoč tome Jabuka će svoj 50. rođendan proslaviti. U petak 16. veljače priređuje se doček rođendana uz program The Witching Hour Birthday Party.

U subotu 17. veljače u DJ kabinu samo zbog te prilike vraća se najdugotrajniji jabučarski program NOFAD i DJ Fuki.

Zagreb

Jabuka

rušenje

ilegalni radovi

Jabukovac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter