gorak okus vitamina c

Rasprava oko prijetnji psihijatru Vukušiću i kritikama medicine 'doktora' Pernara krenula od metka kalibra 7.65 pa do Istanbulske


Mia Peretić
09.01.2019.13:55
Rasprava oko prijetnji psihijatru Vukušiću i kritikama medicine 'doktora' Pernara krenula od metka kalibra 7.65 pa do Istanbulske
Dragan Matic / CROPIX / Screenshot / Facebook

Mia Peretić
09.01.2019.13:55

Psihijatar Herman Vukušić na svom je Facebook profilu objavio da se, nakon kritika zdravstvenih savjeta "doktora" Ivana Pernara, našao na paljbi njegovih slijedbenika, a jednog od njih će čak kazneno prijaviti radi, kako piše u objavi, prijetnji smrću zbog pitanja "Je li moguće da metak kalibra 7.65 može riješiti ove sto ismijavaju poštenog čovjeka Ivana", objavljenog na liječnikovu profilu. 

"Nisam niti izišao iz studija RTL televizije, gdje sam u utorak navečer gostovao u RTL Direktu kod Zorana Šprajca povodom 'doktora Pernara', koji je počeo preko Facebooka ordinirati svoju univerzalnu terapiju za sve bolesti putem C vitamina, a na njegovoj stranici već je izišla objava stanovitog Mateja Kojića koji pita: 'Je li moguće da metak kalibra 7.65 može riješiti ove sto ismijavaju poštenog čovjeka Ivana'. Ovo samo dokazuje koliko sam bio u pravu kada sam kao glavni Pernarov udžbenik spomenuo Hitlerov "Mein Kampf", a gospodinu Kojiću slijedi kaznena prijava za prijetnju smrću. Također, zaštitu sebe i svoje obitelji zatražit ću izravno od ministra Božinovića, dok ću Pernarovu stranicu prijetnji i mržnje prijaviti upravi Facebooka.

Je li to saborski zastupnik parlamentarne stranke, ili sljedba Charlesa Mansona?! Sramotno i alarmantno, ali ja se prijetnji ne plašim!".

No, stanoviti Matej Kojić, po svemu sudeći Pernarov veliki fan, ne odustaje, pa se nakon psihijatrove najave da će poduzeti pravne korake zvog prijetnji na društvenim mrežama stao čuditi odakle tolika drama, jer, kako smatra Kojić, radi se o najobičnijem pitanju. Nadalje, Kojić najavljuje i da je u čitavoj priči on taj koji bi nekoga trebao prijaviti za klevetu i kršenje autorskih prava jer je njegova slika s nekakvim pištoljem korištena bez njegove dozvole. Uz napomenu da je na fotki 'plinski pištolj, a ne pravi colt'. 

Valjda kako bi razjasnio da je na njegovo pitanje nemoguće odgovoriti metkom iz plinskog pištolja.

Screenshot / Facebook / Herman Vukušić

No, to nije sve. Inače se u internet raspravi u Hrvata ne mora dugo čekati potezanje priče o četnicima i ustašama, ali trend novijeg novijeg doba pokazuje nam kako je pozivanje na Istanbulsku konvenciju također vrlo popularno. Naravno, samo u situacijama kada priča s njom nema nikakve veze.

Dakle, stanoviti Matej Kojić smatra da psihijatra Hermana Vukušića teoretski može prijaviti i za diskriminaciju jer je liječnik objavio fotku na kojoj muškarci drže plakat na kojem piše "Postoji samo muško i žensko", a Kojić duboko vjeruje da mu Istanbulska kaže da se prema rodnom identitetu ima pravo izjasniti kao neutralni rod, te je navedena fotografija iz tog razloga zapravo diskirminacija njegovog rodnog identiteta. 

No, zasad ostaje samo na prijavi za klevetu i kršenje autorskih prava, a ukoliko Vukušić povuče svoju "neosnovanu" prijavu, Kojić je povući i svoju "osnovanu". Tako bar piše.

Screenshot / Facebook / Herman Vukušić

Ivan Pernar

Živi zid

Gripa

c vitamin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter