ovo bi i putina nasmijalo

Ravnatelj ruskog zatvora naslovio službeni mail svoje ustanove kao 'trgovinu droge'. Imao je, navodno, dobar razlog zašto je to učinio


Daniel Radman
10.09.2019.17:00
Ravnatelj ruskog zatvora naslovio službeni mail svoje ustanove kao 'trgovinu droge'. Imao je, navodno, dobar razlog zašto je to učinio
Tomislav Serdar

sažeto

Ravnatelj je za adresau zatvora izabrao '[email protected]' što je u kratkom vremenu postala viralna vijest 


Daniel Radman
10.09.2019.17:00

U Rusiji su na snazi prilično strogi zakoni kad je riječ o posjedovanju ili prodaji droge, često su stizale vijesti da su neki ljudi završili u zatvoru zbog prekršaja koji bi se na Zapadu smatrali benignim. Stoga u medije rijetko dođu vijesti da netko još konzumira drogu u ruskom zatvoru, makar i toga nesumnjivo ima.

Uostalom, u zatvorima su imali epidemije HIV-a baš zbog upotrebe korištenih šprica pa je jasno da droga uvijek nađe put.

Prodaja droge putem e-maila

Ilustracija / Goran Mehkek / CROPIX

A na jednom primjeru iz Tatarstanske republike taj put je išao, barem se tako čini, preko službene elektroničke pošte Federalne kaznioničke službe. Naime, regionalni ravnatelj izabrao je za njihovu adresu [email protected] – što je u kratkom vremenu postala viralna vijest jer su to mediji automatski preveli kao 'trgovina drogom'.

Ipak, nije prošlo dugo dok nije stiglo i službeno objašnjenje.

Zatvorili su dućan

Getty Images/Ilustracija

Naravno, nikad ne bi pogodili zašto je dotični ravnatelj izabrao baš ovu kombinaciju slova.

"2015. godine smo u našem odjelu pokrenuli časopis pod nazivom Drugaja storona (Druga strana) i otuda ova adresa elektroničke pošte. Više ga ne objavljujemo, no nismo promijenili svoju adresu elektroničke pošte", pojasnio je Aleksej Larin, a prenosi portal Russia Beyond.

Krajem ovog kolovoza ipak su odustali od svog 'dućana'. Otada je adresa i službeno uklonjena.

Rusija

zatvor

elektornička pošta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter