Želite li se obogatiti?

Razmišljajte o odlasku u svemir jer zahvaljujući njemu možete postati prvi svjetski bilijunaš


100posto
23.04.2018.13:00
Razmišljajte o odlasku u svemir jer zahvaljujući njemu možete postati prvi svjetski bilijunaš
Screenshot YouTube

sažeto

Asteroidi su oni puni željezne rude, nikla i plemenitih metala i to u mnogo većim koncentracijama od onih na Zemlji


100posto
23.04.2018.13:00

Za sve oni koji sanjaju da postanu bogataši trebat će početi razmišljati izvan okvira, a prvi korak bit će odlazak sa Zemlje. Naime, iduća bilijunaška industrija bit će u sektoru rudarstva, a prvi svjetski bilijunaš ostvarit će svoje bogatstvo rudarenjem u svemiru. Tvrdi to američka tvrtka za multinacionalne investicijske banke i financijske usluge Goldman Sachs.

I da, kako ne bi bilo zabune, ne govori se o zaradi u milijardama nego uistinu o bilijunima, piše RT. Najbolje je to objasnio poznati astrofizičar Neil deGrasse Tyson: "Postoji ogromni prostor neograničene energije i resursa. Dovoljno je samo da pogledate koliko se ratova vodi zbog pristupa resursima. A to bi mogla postati stvar prošlosti jednom kad svemir postane naše dvorište".

Tako on predviđa da će prvi bilijunaš biti osoba koja bude iskoristila prirodne resurse na asteroidima, jer su oni puni željezne rude, nikla i plemenitih metala i to u mnogo većim koncentracijama od onih na Zemlji. A NASA je do sada identificirala više od 12.000 asteroida koji su od našeg planeta udaljeni oko 45 milijuna kilometara i to bogatstvo je čini se budućnost fenomenalne zarade. 

A to je prepoznala država Luksemburg, koja je već počela s velikim ulaganjima te želi postati svjetski rudarski centar. Tako je jedan od planova te države iz svog državnog proračuna osigurati 223 milijuna dolara u ranoj fazi financiranja kao potporu tvrtkama koje rade na svemirskom rudarstvu te surađuje s dvije vodeće tvrtke u tom sektoru, Deep Space Industries i Planetary Resources, piše RT.

svemir

zarada

bilijunaš

newsletter

Prijavite se na Newsletter