FOTO: zovu ga i 'ubojica tesle'

Rusi se uključili u utrku s Muskom i Rimcem, konkurencija će im biti nitko drugi već Kalašnjikov!


Daniel Radman
25.08.2018.08:30
Rusi se uključili u utrku s Muskom i Rimcem, konkurencija će im biti nitko drugi već Kalašnjikov!
Kalashnikov Media

sažeto

Od tehničkih komponenata daleko zanimljiviji je dizajn, nastao prema još jednom simbolu SSSR-a, IŽ-evom 'Kombiju'


Daniel Radman
25.08.2018.08:30

Mate Rimac i Elon Musk su dobili konkurenciju, i Rusi su se uključili u utrku električnih superautomobila. Proizvođač je, ni manje, ni više, već slavni Kalašnjikov, poznat prije svega po najpopularnijim strojnicama svih vremena AK-47!

S tehničke strane, hvale se u kompaniji, njihov CV-1 je 'čudo', razvili su originalni koncept akumulatora, i mogu se pohvaliti da s jedinim punjenjem može preći 350 kilometara, a automobil za šest sekundi doseže brzinu od 100 kilometara na sat.

Kalashnikov Media

No, od tehničkih komponenata daleko zanimljiviji je dizajn, nastao prema još jednom simbolu SSSR-a, IŽ-evom 'Kombiju', svojevrsnom nasljedniku još kultnijeg 'Moskviča'.

Reakcije na dizajn su podijeljene, neki kažu da je riječ o 'ubojici Tesle', drugi strahuju za Elona Muska i cijenu dionica. Bilo je i onih koji su komentirali da Kalašnjikov nije ništa uložio u dizajn, već da su jednostavno pokupili karoseriju sa smetlišta.

Kalashnikov Media

No, drugi su oduševljeni. Za mnoge je IŽ-ev 'Kombi' draga uspomena iz djetinjstva, kažu bio je jeftin, snažan i pouzdan auto, pa ne mogu dočekati da se CV-1 pojavi u slobodnoj prodaji.

Elon Musk

Mate Rimac

Tesla Motors

Kalašnjikov

električni automobili

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter