puno prepreka

Ruski komičari prevarili su brojne svjetske političare, zvali su i Plenkovića. No, 'preveslati' Putina i dalje im je za sada nedostižan san


100posto
20.01.2019.16:50
Ruski komičari prevarili su brojne svjetske političare, zvali su i Plenkovića. No, 'preveslati'  Putina i dalje im je za sada nedostižan san
Ranko Suvar / CROPIX

sažeto

Ruski predsjednik ne koristi mobitel za razliku od drugih političara. No, mobitel ne koristi ni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ali su ga 2014. godine uspjeli prevariti 


100posto
20.01.2019.16:50

Ruski komičar Vladimir Kuznjecov Vovan poznat po svojim šalama u kojima telefonski zove poznate svjetske političare pred sobom već godinama ima jedan neispunjen cilj, a to je doći do ruskog predsjednika Vladimira Putina. Tako je izjavio da vjeruje da se do Putina može doći telefonom usprkos vrhunski zaštićenim kanalima veze, ali da je to vrlo komplicirano.

Putin ne koristi mobitel

"Putina, kao i svakog drugog čovjeka koji komunicira telefonom, moguće je nazvati, usprkos vrhunskoj zaštiti njegove telefonske veze", rekao je Kuznjecov, dodajući, međutim, da je nazvati  telefonom Putina vrlo komplicirano u tehničkom smislu.

Naime, ruski predsjednik ne koristi mobitel za razliku od drugih političara. No, mobitel ne koristi ni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ali su ga 2014. godine uspjeli prevariti na način da su je predstavio kao sin bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča.

Uspjeli Erdogana preveslati

Prema riječima komičara postoji i složenija konstrukcija, kada se razgovor može dogovoriti preko službenog vladinog kanala te je u njoj angažirano nekoliko osoba. Naj taj način razgovarali su s predsjednikom Turske Erdoganom.

Prema njegovim riječima, na taj način praktično je nemoguće provjeriti je li sugovornik s druge strane žice onaj za koga se predstavlja, ali kako kaže komičar za tu varijantu trebao bi se poklopiti cijeli niz složenih faktora. No, komičar priznaje da neće odustati. 

Pirje dvije godine pokušali su prevariti i premijera Plenkovića, dobili su ga na telefon, ali ih je on skužio. Oni su ga nazvali i predstavili se kao "ukrajinski premijer Vladimir Groisman" te ga ispitivali o odnosima NATO-a i Ukrajine te se zahvaljivali za sankcije protiv Rusije.

Putin

komičar

prank

newsletter

Prijavite se na Newsletter