tko je čovjek koji je porazio milinovića?

Sabor mu ukinuo imunitet i sad čeka suđenje, a bivša žena ga optuživala za spregu s Mamićem


Daniel Radman
11.03.2019.10:10
Sabor mu ukinuo imunitet i sad čeka suđenje, a bivša žena ga optuživala za spregu s Mamićem
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

Kustić je krivac za nesreću u blizini Vukovara u kojoj su dvije osobe teže ozljeđene


Daniel Radman
11.03.2019.10:10

Kad su u HDZ-u 'uklonili' Darka Milinovića iz stranke, plan im je bio krenuti ispočetka, s čovjekom koji je potpuna suprotnost 'Ličkom Putinu' i iza kojeg ne stoje afere. Nakon objave rezultata izbora za skupštinu Ličko-senjske županije očito je da su u tome uspjeli.

Lista predvođena novim čovjekom, Marijanom Kustićem, uvjerljivo je privukla najviše birača, pa stranačka vrhuška može odahnuti. Ili se to samo čini? Prije nepunih mjesec dana, 15. veljače, Mandatno-imunitetno povjerenstvo Sabora dalo je odobrenje da se pokrene sudski postupak protiv Kustića.

Skrivio nesreću s dvoje teško ozljeđenih

Damir Krajac / CROPIX

Njegov 'grijeh' je u tome što je prošle godine na području Bobote, mjesta u blizini Vukovara, izazvao prometnu nesreću. Na raskrižju je oduzeo prednost drugom vozilu, a nakon sudara teže su ozljeđeni njegov suvozač (inače savjetnik predsjednice Tomislav Madžar) te suvozač u automobilu u kojeg se Kustić zabio.

Kustić je kasnije izjavio kako nije bio pod utjecajem alkohola, no svoju nevinost ipak će morati dokazati u sporu s vukovarskim Državnim odvjetništvom.

Osim toga, našao se u aferi i 2016., kada su održani lokalni izbori u Novalji, gdje je bio kandidat za dogradonačelnika. Po medijima ga je prozivala bivša supruga – s kojom, naravno, nije bio u najboljim odnosima – da mu je Zdravko Mamić financirao kampanju te da ga je prethodno, zahvaljujući svojim vezama, Mamić progurao u Sabor da uđe kao zamjena za Božidara Kalmetu.

izbori

imunitet

Marijan Kustić

Ličko-senjska županija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter