VIDEO: PERNAROV SHOW

Na deložaciji ga policija oborila na pod, a onda je u Saboru zbog njega prekinuta sjednica


Vid Barić
07.12.2017.09:55
Na deložaciji ga policija oborila na pod, a onda je u Saboru zbog njega prekinuta sjednica
Screenshot / FB

sažeto

'U ovom trenutku deložirana je obitelj Gračanin, to se događa dok vi filozofirate', vikao je u Saboru


Vid Barić
07.12.2017.09:55

Već jutros je Branimir Bunjac iz Živog zida tijekom saborske stanke govorio o deložacijama te kazao kako su njegovi kolege Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić na terenu i pokušavaju spriječiti jednu deložaciju. Pernar nije uspio spriječiti deložaciju, a policajci su ga oborili na pod i onemogućili da probije blokadu. Jasno, Pernar je sve uživo prenosio na svojem Facebooku.

Sat vremena kasnije Pernar je stigao u Sabor s "terena" i odmah zauzeo govornicu i to usred rasprave o Zakonu o regionalnom razvoju. Počeo je govoriti o deložacijama, a Milijan Brkić mu je isključio mikrofon i pokušao ga zaustaviti.

"U ovom trenutku deložirana je obitelj Gračanin, to se događa dok vi filozofirate", govorio je Pernar, a zastupnici su negodovali. Zatim je zastupnike optužio da je "njihov život filozofirati i ubirati novac dok građani kopaju po smeću".

"Može vas sve sram biti", viknuo je Pernar i napustio govornicu.

Upao u riječ zastupniku Alenu Prelcu

"Zbog višestruke povrede poslovnika određujem vam udaljenje sa sjednice", kazao je Brkić Pernaru, no kada je zastupnik Živog zida krenuo ponovno prema govornici Brkić je promptno odredio stanku kako bi se situacija smirila. Pernar se ipak dokopao još jednom govornice te se zahvalio Brkiću i zastupnicima.

Na događaj izbacivanja iz Sabora se na facebooku osvrnuo ovim riječima: "Oni građane svaki dan izbacuju iz takta, danas sam ja njih. Prekinuli su sjednicu i izbacili me, ali je bilo s guštom."

Po povratku sa stanke Brkić se ispričao SDP-ovom Alenu Prelcu, koji je bio usred replike kada je Pernar stigao za govornicu.

"Imamo emotivne i strastvene zastupnike, koji ne kontroliraju svoje emocije, koje su legitimne", poručio je Brkić.

Jutros ga je policija spriječila da probije policijsku blokadu i dođe do obitelji Gračanin

Ivan Pernar je jutros bio na svom "omiljenom terenu", na deložaciji jedne obitelji iz svog doma.

"Uživo iz Črnomeljskog puta 3 gdje se deložira obitelj Gračanin zbog kredita Zagrebačke banke", napisao je Pernar i započeo emitirati video. Iz njega je jasno kako policajci Pernaru nisu dopustili da dođe do kuće. Pernar se s njima raspravlja i nadmudruje, no nije mu uspjelo probiti blokadu.

"Želi se deložirati jedna obitelj koja nije mogla vratiti kredit. U Hrvatskoj navodno postoji sloboda govora, ali javnosti se ne dozvoljava da snima ono što se događa. Deložacija je zakazana u deset sati", rekao je Pernar u uvodu, a na deložaciji je viđen i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

"Pitanje je je li moguće da policija može blokirati cestu i da će uhititi saborskog zastupnika", rekao je Pernar dok je snimao policajce na cesti. Zatim je pokušao proći, ali policajci mu to nisu dozvolili.

"Neka cijeli svijet ovo vidi. Neka cijela Hrvatska vidi što se ovdje događa. Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski zastupnik. Neka cijela Hrvatska vidi ovu politiku HDZ-a", vikao je Pernar.

"HDZ mafija," vikao je jedan od Pernarovih aktivista.

Policajci su ga lako svladali, a Pernar se u jednom trenutku našao i na podu.

"Pogledajte represiju na saborskog zastupnika, pogledajte ovo što se događa. Pogledajte kako izgleda fašizacija društva pod Andrejom Plenkovićem", vikao je Pernar.

 

Ivan Pernar

deložacija

Ivan Vilibor Sinčić

Gračanin

Podijeli članak