Ima i gore od naših nepostojećih F-16

SAD Belgiji prodao lovce F-35 koje je, izgleda, slagao Grunf iz Alan Forda jer im nedostaju brojni dijelovi


100posto
29.03.2019.08:00
SAD Belgiji prodao lovce F-35 koje je, izgleda, slagao Grunf iz Alan Forda jer im nedostaju brojni dijelovi
Profimedia

sažeto

Grupa kupljenih aviona ima lošu sposobnost gađanja, krhki dizajn, a nedostaje im i zaštita od cyber napada


100posto
29.03.2019.08:00

S kupnjom aviona loše je prošla i Belgija jer američki F-35 borbeni avioni koje je nedavno utržila za oko četiri milijarde eura nisu spremni za borbu, objavio je časopis Vif koji je u posjedu dokumenta koji je dobio iz Centra za informacije o obrani kojim upravlja POGO, nevladina organizacija sa sjedištem u Washingtonu.

Kupljeni avioni, stoji u dokumentu, imaju tehničke nedostatke koji potencijalno mogu ugroziti živote posade aviona.

Stara krama

"Peta generacija borbenih aviona i dalje ima velikih problema u ključnim područjima kao što su dostupnost i pouzdanost, testiranje ranjivosti od cyber napada i testiranje očekivanog trajanja aviona", navodi nevladina organizacija.

Između ostalog naveli su i da grupa kupljenih aviona ima lošu sposobnost gađanja, krhki dizajn, a nedostaje im i zaštita od cyber napada.

Boris Kovacev / CROPIX

Avioni koje je belgijska vlada kupila u listopadu 2018. trebali su biti isporučeni 2025. Nova 34 borbena aviona F-35 kupljena su kako bi zamijenili islužene F-16 koje je Belgija do sad koristila. Iste je avione od SAD-a kupila i Belgija.

Velike svjetske vojne sile onim manjima očito prodaju staru kramu koja jedva i da leti. Iz te vizure, tko zna možda je i dobro da je Krstičeviću propala kupnja aviona F-16

Belgija

avioni

F-16

F-35

Grunf

newsletter

Prijavite se na Newsletter