Nakon Zagreba po kiši i zelja, Bernardić se opet uhvatio mobitela

Sad stvarno više nikome nije smiješno ni zanimljivo: 'Bernardiću, predsjednik stranke ne tweeta na tom nivou. Uozbilji se!'


Mia Peretić
12.09.2018.20:00
Sad stvarno više nikome nije smiješno ni zanimljivo: 'Bernardiću, predsjednik stranke ne tweeta na tom nivou. Uozbilji se!'
Tomislav Kristo / CROPIX

Mia Peretić
12.09.2018.20:00

Kaos u SDP-u se nastavlja, a vatru dodatno potpiruje vjerojatno zadnja osoba koja bi to trebala raditi: Davor Bernardić, predsjednik stranke i lider oporbe u Hrvatskoj. Već se danima govori o pritisku koji određeni članovi stranke vrše na Bernardića, ne bi li on odstupio, a o čemu smo detaljno pisali na 100posto.  

Čini se da je sada i sam Bernardić procijenio da je vrijeme za jednu urbi et orbi poruku svima koji mu već neko vrijeme rade o glavi.

Od svih opcija koje je imao na raspolaganju, a uglavnom se sastoje od sazivanja pressica, ekskluzivnih intervjua i sličnih PR aktivnosti, predsjednik SDP-a je odabrao najmanje sretnu, a u njegovoj dosadašnjoj praksi i najmanje spretnu metodu - svoj Twitter profil.

U još jednoj u nizu kriptičnih poruka ovoga puta, za razliku od prijašnjih nebuloza o lijepom, kišnom Zagrebu i hrvatskom zelju, imao se potrebu obrušiti na najveću prijetnju stranci i hrvatskoj socijaldemokraciji. Za Davora Bernardića ta se prijetnja zove bezideološka interesna hobotnica koja štiti svoj privatni interes, krupni kapital i uvozni lobi. 

Je li ova poruka njegovog uma djelo ili je postupio prema uputama nekog od PR stručnjaka, nije poznato, no hobotnica je čest lajtmotiv hrvatske političke scene, posebno kada se želi pokazati doseg i raspon kriminala ili političkog utjecaja u negativnom smislu, a čini se da je Bero na ovaj način želio poručiti da se ne boji niti jednog od krakova ovog glavonošca.

No, Bernardićeva objava nije suviše dobro dočekana od korisnika društvenih mreža i njegovih pratitelja:

"Predsjednik stranke ne tweeta na tom nivou. Uozbilji se, ako prozivaš navedi imena i povezanost. Funkcija te obvezuje da imaš dovoljno petlje. Ime i djelo i stani iza toga. Inače zvučiš kao Pernar", jedan je od komentara, a drugi kaže:

"Ako miševi kolo vode - promijeni mačku".

Goran Mehkek / CROPIX

I tako i dalje svjedočimo prepucavanju, povlačenju i potezanju u najvećoj oporbenoj stranci, a rješenja nigdje na vidiku. "Hobotnica" nastavlja stezati krakove, Bernardić se pravi da ga njihov pritisak ne boli. 

Od svega ovoga najviše može profitirati jedino HDZ, kojem je Bernardić pomogao postići nešto gotovo nevjerojatno. U svim ovim godinama demokracije u Hrvatskoj, nijednom HDZ-ovcu nije toliko uspjelo marginalizirati SDP kao Davoru Bernardiću. 

SDP

bernardić

tweet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter