diplomat optužuje

'SAD su vrbovale samoproglašenog predsjednika Venezuele još prije 10 godina, bio je i na obuci u Srbiji'


100posto
12.02.2019.20:00
'SAD su vrbovale samoproglašenog predsjednika Venezuele još prije 10 godina, bio je i na obuci u Srbiji'
Reuters

sažeto

Već se neko vrijeme venezuelanskog lidera oporbe optužuje da je produžena ruka Washingtona


100posto
12.02.2019.20:00

Veleposlanik Venezuele u Rusiji Carlos Rafael Faria Tortosa rekao je kako je samoproglašeni predsjednik Venezuele Juan Guaido još prije 10 godina vrbovan od strane Sjedinjenih Američkih Država, te da zapravo nije ništa drugo no marioneta kojom upravlja Washington. Dodao je i kako je svojevremeno čak bio poslan na obuku u Srbiju, prenosi ruski Sputnik.

'On je kao marioneta, iza njega stoji SAD'

Tortosa je prilikom obraćanja radnoj skupini u gornjem domu ruskog parlamenta izjavio:

"Prema našim podacima, on je vrbovan prije deset godina. On je kao marioneta, iza njega stoji i govori SAD. Prema našim podacima, poslali su ga u Srbiju na obuku, sigurno znate za to. I tada je sve počelo", rekao je bez detaljnih objašnjenja o kakvom se tipu obuke točno radilo.

Veleposlanik je naglasio kako koncept "privremenog predsjednika" u venezuelanskom Ustavu ne postoji, te da su Guaido i njegovi američki saveznici samo pokušaj da se prevari međunarodna zajednica.

'Uzrok svega je ekonomski rat započet nakon smrti Chaveza'

Dodao je i da je ekonomski rat protiv Venezuele počeo odmah nakon smrti predsjednika Huga Chaveza, a to je, po njegovom mišljenju, glavni uzrok današnje krize.

Diplomat je također upozorio kako će Washington pokušati iskoristiti druge zemlje poput Brazila ili Kolumbije kako bi postigao cilj: rušenje vladavine aktualnog predsjednika Nicolasa Madura.

Sjedinjene Američke Države

Venezuela

Washington

marioneta

newsletter

Prijavite se na Newsletter