kao da se igraju se skrivača

Skandal u Njemačkoj: Policija godinama traži gotovo 500 nacista, nikako im ne mogu ući u trag


Daniel Radman
06.12.2018.10:30
Skandal u Njemačkoj: Policija godinama traži gotovo 500 nacista, nikako im ne mogu ući u trag
Getty Images

sažeto

'Sigurnosne službe bi napokon morale pronaći način kako brže doći do nacista', izjavila je zastupnica u parlamentu Ulla Jelpke.


Daniel Radman
06.12.2018.10:30

Premda postoji nalog za njihovim hapšenjem, petstotinjak nacista i dalje je na slobodi, javljaju njemački mediji. Riječ je o službenim podacima njemačkog ministarstva unutarnjih poslova, koje je priznalo da su nacisti - njih točno 476 - na slobodi jer im se ne može ući u trag.

Aferu je pokrenula njemačka parlamentarna stranka 'Die Linke' ('Ljevica') koja je ministarstvu poslala službeni upit i, dakako, nisu ni malo zadovoljni s odgovorom.

'Sigurnosne službe bi napokon morale pronaći način kako brže doći do nacista. Zabrinjavajuće je da ih toliko već godinama izbjegava hapšenje', izjavila je zastupnica u parlamentu Ulla Jelpke.

Navodno je njih 30-ak u inozemstvu, i to u susjednim zemljama poput Austrije, Češke i Poljske, dok su neki našli utočište u Mađarskoj.

Ujedno se otkrio i podatak da je ukupan broj neprovedivih naloga za uhićenje u Njemačkoj došao do nevjerojatnih 180.000. Inače, zakonu nije dostupno ni 116 lijevih ekstremista, kao i 356 osoba koje se traži zbog religijskog ekstremizma.

Njemačka

nacisti

hapšenje

nalog

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter