video, foto:amerika pred kataklizmom

Smrtnosni udar tek slijedi. Prekasno je za evakuaciju, vlasti poručile: 'Spašavajte živu glavu!'


100posto
14.09.2018.08:15
Smrtnosni udar tek slijedi. Prekasno je za evakuaciju, vlasti poručile: 'Spašavajte živu glavu!'
Reuters

sažeto

Što je najgore uragan se ponovo pojačava i očekuje se da oluja dosegne svoju najveću snagu tijekom petka popodne i subote


100posto
14.09.2018.08:15

Uragan Florence približio se obali SAD-a, a snažni naleti vjetra počeli su nanositi valove koji su prodrli do kuća u Avonu u Sjevernoj Karolini, a zabilježeni su i  prvi tragovi materijalne štete.

U isto vrijeme u Norfolku u Virdžiniji voda je već poplavila ulice, od koji su neke postala već potpuno neprohodne i prije nego što je počela padati kiša. Snažan vjetar otpuhao je nekoliko krovova s zgrada, drveće je slomljeno i iščupano iz zemlje. 

Gradonačelnik Beauforta u Sjevernoj Karolini naglasio je da je već kasno za evakuaciju te da mjeptani trebaju pronaći sigurne zaklone na kojima će ostati do prestanka opasnosti.

Što je najgore uragan se ponovo pojačava i očekuje se da oluja dosegne svoju najveću snagu tijekom petka popodne i subote.

Privatna američka meteorološka tvrtka AccuWeather objavila je procjenu da će uragan izazvati ekonomsku štetu od minimum 50 do 60 milijardi dolara.

Amerika

uragan

Florence

newsletter

Prijavite se na Newsletter