video: srednjoškolci obradili 'barbie girl'

Snimili nacističku verziju popularnog hita iz 90-ih. Profesora je naci-barbika oduševila, no ne zadugo


Daniel Radman
26.11.2019.09:35
Snimili nacističku verziju popularnog hita iz 90-ih. Profesora je naci-barbika oduševila, no ne zadugo
Screenshot Youtube

sažeto

Učenici su za video dobili vrlo dobru ocjenu, no sve se promijenilo kad je video postao viralan 


Daniel Radman
26.11.2019.09:35

Učenici privatne srednje škole Escuela Modelo iz argentinskog grada San Juan dobili su domaći zadatak iz povijesti koji su prema mišljenju profesora odlično odradili. Odjeveni u nacističke kostime, snimili su parodiju na dance-hit 'Barbie Girl' pod nazivom 'Nazi Girl' i za to dobili 9 od 10 mogućih bodova.

U radu je sudjelovalo četvero učenika, jedan je odjeven kao Adolf Hitler, druga kao kao 'Halloween-nacistica', a preostalih dvoje imali su ulogu logoraša.

Skandalozne doskočice Hitlera

Tekst je, naravno, skandalozan. Djevojka u naci-kostimu pjevuši ("I’m a Nazi girl in a Nazi world" /"Ja sam nacistica u naci-svijetu"), 'Hitler' baca doskočice kao "Come on Jews, Let's go camps" ("Hajde Židovi, idemo u logore") ili "Come one Joseph, Let's Make Soap" ("Hajde Joseph, radimo sapun"), a 'logorašica' nariče "I'm a Black, I'm a Jew, In a Horrible World. Beat Me Up, Make Me Work, I'm Your Dolly". ("Ja sam crnkinja, ja sam Židovka, u strašnom svijetu. Pretuci me, tjeraj me da radim, ja sam tvoja lutka").

Ni vizualni dojam nije puno bolji, u jednom trenutku 'nacistica' pozira ispred otvorene pećnice i prijeti 'ili ćete se dobro ponašati, ili ćete umrijeti', makar ni drugi prizori nisu bitno drugačiji.

'Slava' na internetu

Video je na njihovu žalost, a još veću profesora povijesti, objavljen na internetu i ubrzo je postao viralan. Uslijedila je reakcija argentinske židovske zajednice.

Škola se na kraju ispričala, a profesor kojem je ovo bilo duhovito dobio je otkaz.

skandal

srednjoškolci

obrada

barbie girl

nazi girl

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter