TOPOVSKI UDAR RAZNIO JOJ PLUĆA

Djevojčici koja je prošla tri operacije za ozljede dosudili odštetu od samo - 230 kuna!


Tomislav Kukec
11.10.2017.12:15
Djevojčici koja je prošla tri operacije za ozljede dosudili odštetu od samo - 230 kuna!
ILUSTRACIJA / Darko Tomas / CROPIX

sažeto

Djevojčica se, srećom, dobro oporavila te je sada dobro, no njezini roditelji izbezumili su se kada im je ovih dana na kućnu adresu stigla "odšteta" za boli i patnje te ozljede koje je malena M. pretrpjela


Tomislav Kukec
11.10.2017.12:15

Djevojčica M.M. (10), iz mjesta Konjević kod Čačka bila je ljetos na obiteljskom slavlju na kojem je jedan od "veselih" uzvanika odlučio proslaviti aktiviranjem opasnog pirotehničkog sredstva, takozvanog topovskog udara.

Riječ je o vrlo jakom pirotehničkom sredstvu koje imitira zvuk eksplozije granate ili bombe. Djevojčica se zatekla preblizu aktiviranom topovskom udaru, te je trenutno pala na pod. Kako javlja Dnevni Avaz, malena je u bolnicu primljena u vrlo ozbiljnom stanju, s teškim ozljedama. Ustanovljeno je da su joj od udara oštećeni pluća i plućna maramica i to u dužini od osam centimetara. Bila je u životnoj opasnosti, a prognoze liječnika bile su da će u takvom stanju teško živa stići do bolnice u Beogradu. Prošla je tri teške operacije kako bi joj se sanirale rane.

Djevojčica se, srećom, dobro oporavila te je sada dobro, no njezini roditelji izbezumili su se kada im je ovih dana na kućnu adresu stigla "odšteta" za boli i patnje te ozljede koje je malena M. pretrpjela.  Malena je, naime, kao i svi učenici njezine osnovne škole, osigurana 24 sata dnevno preko jedne osiguravajuće kuće, a ta je kuća roditeljima sada poslala - 3.720 srpskih dinara, odnosno oko 230 kuna. 

 - Ponudu smo odbili jer je to uvreda za zdrav razum, netko više dobije kad slomi nokat - rekao je Mirko Filipović-Gento, djed povrijeđene djevojčice za srpski dnevni list Telegraf. Kada su uplaćivali policu osiguranja, roditeljima je rečeno da se takvim policama dijete osigurava ods vih vcrsta nesretnih slučajeva, a polica uključuje i troškove liječenja, dane provedene u bolnici, odštetu za boli i patnje, narušeno zdravlje...

eksplozija

odšteta

sramota

pirotehnika

osiguranje

topovski udar

Podijeli članak