PROTIV BETONA U PARKU

Stanovnici Savice zatrpavaju rupe koje su napravili bageri i sade cvijeće


Toni Horvat
23.04.2017.19:45
Stanovnici Savice zatrpavaju rupe koje su napravili bageri i sade cvijeće
Privatni album

sažeto

Ovog su tjedna započeli radovi nenajavljenog preuređenja parka na Savici. Stanovnici tog zagrebačkoga kvarta ne žele beton umjesto zelene površine, te su počeli vraćati park u prvotno stanje i činiti ga još ljepšim


Toni Horvat
23.04.2017.19:45

Nakon što su bageri i kamioni započeli iznenadne radove na preuređenju parka na Savici, stanovnici tog zagrebačkoga kvarta pobunili su se jer ih nitko ništa nije pitao. U petak su se okupili na mirnom prosvjedu, a u subotu su stražarili u parku kako se radovi ne bi nastavili.

Ipak, bageri su raskopali dio parka, a stanovnici su se danas okupili kako bi ih zakrpali.

"Dragi svi, pozivamo vas na druženje u parku danas, 23.4.2017. u 17:30. Tko može, neka ponese sadnice cvijeća, lopate i grablje. Želimo zatrpati rupe koje je netko napravio prošli tjedan i posaditi cvijeće na mjestu zločina. Susjedi roditelji, svakako povedite djecu, ova akcija bit će im veselje, a boravak na pravoj, a ne umjetnoj travi (kakva nam se sprema) užitak!", objavljeno je jutros na Facebook stranici Savica Za Park, na kojoj stanovnici organiziraju akcije očuvanja najveće zelene površine u širem centru Zagreba.

Lada Novak Starčević

I zaista, odaziv je bio velik, okupile su se obitelji s djecom i krenule zatrpavati rupe te saditi cvijeće.

Ovog je tjedna preko noći organiziran i zatvoren natječaj za preuređenje tog parka, prema kojem bi se porušila brojna stabla, a skoro polovica zelene površine bi nestala, kako bi se umjesto nje na betonskoj podlozi napravile tartanske staze i postavila umjetna trava.

Stanovnici Savice bune se jer ne žele mijenjanje parka u aktualnom stanju, koji je srce kvarta, i nejasno im je zašto bi se baš tu postavljale staze za rekreaciju kad je savski nasip, na kojem brojni Zagrepčani svakodnevno trče, udaljen samo stotinjak metara. Također, uvjereni su da je gradonačelnik Milan Bandić sve osmislio kako bi im se osvetio za to što su se prošlog ljeta obranili od izgradnje megalomanskog projekta izgradnje crkve u istom tom parku.

Lada Novak Starčević

Milan Bandić

Savica

park

Savica Za Park

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter