PODRŠKA ZBOG TRUMPOVOG REŽIMA

Starbucks će zaposliti 10 tisuća izbjeglica u idućih 5 godina


Vid Barić
30.01.2017.11:55
Starbucks će zaposliti 10 tisuća izbjeglica u idućih 5 godina
reuters

sažeto

CEO Starbucksa Howard Schultz najavio je da će zaposliti 10 tisuća izbjeglica u idućih 5 godina 


Vid Barić
30.01.2017.11:55

Iz Starbucksa poručuju kako će zaposliti 10.000 izbjeglica kroz pet godina u 75 država u kojima posluju, prenosi CNN. Vijest o tome je zaposlenicima prvi iznio CEO Howard Schultz u nedjelju nakon što je američki predsjednik Donald Trump potpisao uredbu kojom zabranjuje ulaz u SAD građanima iz sedam većinski muslimanskih država: Iraka, Irana, Sirije, Sudana, Libije, Jemena i Somalije.

Starbucks je i ranije pomagao izbjeglicama, posebno kroz DACA program bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, kojime su pomagali djeci imigrantima da upišu škole i fakultete te dobiju posao ili vozačku dozvolu.

Schultz je u pismu zaposlenicima također istaknuo kako je Starbucks spreman pomoći svojim meksičkim kupcima, partnerima i njihovim obiteljima, ukoliko Trumpova uredba bude nagtivno utjecala na njihove živote i biznise.

CEO Starbucksa je još jedan iz skupine američkih biznismena koji su su otvoreno kritizirali Trumpovu uredbu. Prije njega su to učinili direktori Applea, Googlea, Microsofta, Twittera, Chorusa i Y Combinatora.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter