Kad te neće pa neće

Što je uzrujalo savjetnicu predsjednice Mirjanu Hrgu u rano jutro? Nevjerojatan niz negativnosti i to prije 10 ujutro


100posto
17.05.2019.11:35
Što je uzrujalo savjetnicu predsjednice Mirjanu Hrgu u rano jutro? Nevjerojatan niz negativnosti i to prije 10 ujutro
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Mirjana Hrga detaljno je opisala što je doživjela sve ujutro prije 10 sati


100posto
17.05.2019.11:35

"Tek je 10am, a ja sam prepuna dojmova o ljubaznosti Hrvata", zavapila je Mirjana Hrga na svom Facebooku. Poznata novinarka i urednica koja sada radi kao savjetnica predsjednici države već je u 10,30 istresla dušu na profilu. Nabrojala je gdje je sve bila i što je pokušala obaviti u Zagrebu, a od jednog mjesta do drugog dočekalo ju je ili neljubazno osoblje ili u najbolju ruku letargija.

"U poznatoj osiguravajućoj kući, na upit dami na šalteru 'je li moguće da radi sama', kao dugogodišnji klijent budem optužena da 'želim preko reda', a ja zapravo samo pitam - je li moguće da kuca koja te tako revno drži informiranim o isteku police i vrbuje za dalje, na šalteru od 3 pozicije, plaća samo jednu i dovodi te u situaciju da trošiš vrijeme koje nemaš. Usput, djelatnica ti očita bukvicu kao da je gen.direktor. zapravo, on ne bi tako jer razumije da je svaki klijent važan", počela je s opisom svog lošeg jutra Hrga.

Zatim nastavlja da je otišla u jedan poznati trgovački centar u Zagrebu kako bi na brzinu kupila ono što joj nije uspjelo tjednima.

Facebook

"Ulazim u poznati dućan u 5 do 10, žena me gleda kao da sam zalutala, upit 'za koliko otvarate', otvoreno prezrivo doživi kao atak na svoju osobnost. Može joj biti", nastavila je.

Ni u pekarnici i na štandu s povrćem nije bilo ništa bolje

"Ništa, idem kupiti zvrk sa sirom. Ispred mene samo jedna mlada gospođa. Kupila je 2 sendviča. Ima pravo na 20 posto popusta. Onoj nesretnici od prodavačice s koda se ne isčitava taj popust. Vidi da će morati zvati pomoć s 'druge strane Arena centra'. Ovoj ne pada na pamet da žrtvuje par kuna za red koji je stvorila jer - to je njezino pravo", sada je svoju ogorčenost osim na zaposlenike u uslužnim djelatnostima proširila i na klijente.

Na putu prema garaži prolazila je pored štanda sa svježim voćem i povrćem. "Ta ne-GMO ekipica što se time bavi uvijek ispadne nekako ljubaznija od ostalih hektičnih ponuda. Zastanem da pitam opet mladu damu jesu li šparoge domaće. Ne podižući glave odgovara "ne" i ništa više. A mislila sam kupiti tikvice i salatu, baš su mi lijepo izgledali", završila je Hrga sa susretima ovog jutra.

"Da se razumijemo, ja koja se znam postaviti i novčanik mi nije prazan, prilično isfrustrirana zatvaram ovo prijepodne u Zagrebu. Ali pitam se - što je s onima koje nitko ne gleda i moraju zbrajati svaku kunu?

U ovoj novonastaloj kulturi drskosti i neljubaznosti, mora da je strašno izazovno. Mislim da je vrijeme da prestanemo svi misliti da samo spletom nepravednih okolnosti nismo predsjednici, premijeri, izbornici", zaključila je objavu Mirjana Hrga.

Mirjana Hrga

savjetnica

newsletter

Prijavite se na Newsletter