video: s njim nema šale

Što se dogodi kad teroristi prekinu britanskog specijalca u šopingu


100posto
18.01.2019.20:00
Što se dogodi kad teroristi prekinu britanskog specijalca u šopingu
Reuters

sažeto

 Teroristi su u napadu koristili auto-bombu i vatreno oružje


100posto
18.01.2019.20:00

Britanski specijalac bio je u šopingu u Nairobiju kada je čuo da je u tijeku napad terorista na luksuzni hotel. Istog trenutka napustio je trgovinu, izvadio neophodnu opremu iz prtljažnika i krenuo u obračun. Naime, pet teško naoružanih islamističkih terorista napalo je luksuzni hotelski kompleks u Nairobiju, a iza sebe su ostavili 21 ubijenog civila, ali bi taj broj bio i veći da se u borbu nije uključio i on. Teroristi su u napadu koristili auto-bombu i vatreno oružje.

Spreman u sekundi

Tako su nadzorne kamere uhvatile trenutak u kojem specijalac koji nije na dužnosti ulazi u kompleks pod napadom terorista i kreće u obranu i spašavanje prestravljenih ljudi uz pomoć oružja  i jednog noža, a lice je prekrio maskom. 

"Imao je opremu u automobili pa je, kad je sve počelo i kad je saznao vijest, otrčao do automobila, brzo se opremio i krenuo bez razmišljanja  u akciju. Kad je stigao do hotela počeo je s organizacijom cijele operacije, dajući jasne upute policiji i vojsci. Nakon toga i sam je ušao u hotel kako bi spasio taoce. Bio je nevjerojatno spreman i hrabar", ispričao je jedan od svjedoka. 

napad

teroristi

specijalac

nairobi

newsletter

Prijavite se na Newsletter