Kao da stranci nije dovoljna afera SMS

Što sve rade HDZ-ovi lokalni moćnici u posljednje vrijeme? Bježe s mjesta nesreće i muljaju s državnim poticajima


100posto
16.04.2019.20:00
Što sve rade HDZ-ovi lokalni moćnici u posljednje vrijeme? Bježe s mjesta nesreće i muljaju s državnim poticajima
Robert Fajt / CROPIX

sažeto

Sve više HDZ-ovih članova zbog svojih krimena dolazi u fokusu javnosti


100posto
16.04.2019.20:00

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić danas je komentirajući nove detalje afere SMS kazao da svaka afera koja izađe van može naštetiti stranci uoči europskih izbora. HDZ-u u korist ne ide niti slučaj ministrice Gabrijele Žalac koja je pod istragom zbog prometne nesreće, a niti problemi s članovima stranke na lokalnoj razini kojih je sve više i koji bi također mogli nanijeti ozbiljnu štetu HDZ-u.

Recentni primjer toga je policijska prijava protiv HDZ-ove gradske vijećnice Zadra Elvire Sterle koju se sumnjiči da je s dvojicom pomagača krivotvorila papire i dobila nezakonitu potporu za farmu krava Vigens Invest na području Općine Gračac, čija je bila direktorica.

Pribavila nepripadnu imovinsku korist

Sterle policija sumnjiči da je kao vlasnica Vigens Investa od srpnja 2015. do lipnja 2016. pribavila nepripadnu imovinsku korist za svoje društvo putem državne potpore tako što je u zahtjevima za privremeno korištenje poljoprivrednog zemljišta, koje je ovjerila svojim potpisom i pečatom društva, navela neistinite podatke.

Jure Miskovic/CROPIX

Temeljem njih ishodila je potrebne potvrde nadležnih tijela te upis u Registar poljoprivrednog zemljišta Ministarstva poljoprivrede, a zatim je u ime društva kod nadležne agencije Ministarstva poljoprivrede podnijela zahtjev za potpore pri čemu je po tri osnove plaćanja za 2015. društvu avansno isplaćeno 465.835 kuna.

Samo jedna u nizu HDZ-ovaca koji su prekršili Zakon

Društvu je naloženo da vrati neosnovanu isplaćenu avansnu potporu, a gradska vijećnica je do danas vratila samo manji dio iznosa. U izjavi za Hinu Sterle je poručila da je postupala u skladu sa zakonom i pravilnikom koji je vrijedio u tom kratkom razdoblju.

Sterle je samo jedna u nizu HDZ-ovih članova koji se zbog svojih krimena nalaze u fokusu javnosti. U Požegi je utjecajni član HDZ-a Stjepan Vukušić, skrivio prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja, a HDZ-ovac Ivica Modrić teško je fizički ozlijedio 32-godišnjeg pješaka u zagrebačkom naselju Vrbik.

Modrić je zbog svog čina suspendiran sa svih stranačkih dužnosti, a također je i smijenjen s mjesta člana Uprave Hrvatskog operatera prijenosnog sustava.

HDZ

prometne nesreće

Ivica Modrić

Elvira Sterle

poticaji

newsletter

Prijavite se na Newsletter