IZVANREDNO STANJE ZBOG JAKE BURE

Uživo: 200 vatrogasaca bori se s plamenom buktinjom na makarskom primorju, kanaderi morali odustati ?


Tomislav Kukec
18.06.2017.09:00
Uživo: 200 vatrogasaca bori se s plamenom buktinjom na makarskom primorju, kanaderi morali odustati ?
Bozidar Vukicevic / CROPIX

sažeto

Požar iznad magistrale izbio je u 2:25, a na teren su odmah izašli pripadnici brojnih vatrogasnih društava


Tomislav Kukec
18.06.2017.09:00

NOVO 10:23 Zbog jakog vjetra i nepovoljnih uvjeta na moru, kanaderi su morali odustati od gašenja požara, te su se vratili u bazu. Potpomognuta burom, vatra se i dalje širi prema Parku prirode Biokovo. Gasi ju oko 200 vatrogasaca. Isključen je i dalekovod, pa je Podgora bez električne energije. Situacija na terenu nije zadovoljavajuća, javlja HINA.

Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik, doznaje se jutros od vatrogasaca, a javlja Slobodna Dalmacija.

Ivo Ravlić / Cropix

Požar iznad magistrale izbio je u 2,25 sati, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.

Tijekom jutra su na teren kao pomoć stigli vatrogasci DIP Divulje i DIP Šibenik kao i sve vatrogasne snage s područja Makarske,Tučepa, Brela, Promajne i Podgore.

Od jutros gasiteljima u gašenju pomažu tri kanadera. Bura, koja na tom području puše od subote, u jačanju je i jaki vjetar radi probleme vatrogascima na terenu, pa su mnogi od njih jutros zatražili intervenciju ispiranja očiju.

Ivo Ravlić / Cropix

Gori gusta borova šuma i maslinici. Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom, piše Slobodna.

Ivo Ravlić / Cropix

požar

vatra

bura

šumski požari

makarsko primorje

plamen

Podijeli članak