hns ostaje bez odštete?

Sutkinja koja je pustila Horvatinčića oslobodila optuženog za navijačko nasilje u Francuskoj


Ružica Matić
07.12.2017.19:55
Sutkinja koja je pustila Horvatinčića oslobodila optuženog za navijačko nasilje u Francuskoj
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Oslobođen je šibenski navijač optužen da je sudjelovao u nasilju nakon što je utakmica Hrvatske i Češke prekinuta u 86. minuta zbog bacanja bengalki na teren


Ružica Matić
07.12.2017.19:55

Jedan od šibenskih navijača optuženih da su u francuskom gradu Saint Etienneu, tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Češke, nakon što je utakmica u 86. minuti prekinuta zbog ubacivanja bengalki na travnjak, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice verbalno i fizički napadao ostale navijače i posjetitelje, oslobođen je nepravomoćnom presudom sutkinje šibenskog Općinskog suda Maje Šupe, javlja ŠibenikIn.

U sudnici Maje Šupe, sutkinje poznate po tome što je oslobodila Tomislava Horvatinčića za usmrćivanje talijanskog para gliserom, tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je taj mladić zaista i sudjelovao u navijačkim neredima, a nitko od ispitanih svjedoka nije ga za to ni teretio. 

Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Dokaz je bila video snimka na kojoj se vidi pedesetak osoba kako se međusobno tuku, svi su u kapuljačama i ne vidi im se lice. 

Optuženi mladić je rekao kako je zajedno sa skupinom navijača kupio ulaznice od prekupaca u Francuskoj i da nije sudjelovao u nikakvim neredima, niti mu je to bila namjera.

Boris Kovacev / CROPIX

Ukoliko današnja presuda šibenskog Općinskog suda bude pravomoćna, više neće biti pravnog osnova za tužbu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koji je platio kaznu u visini od 100 tisuća eura, a naknadu štete su htjeli naplatiti od navijača, piše ŠibenikIn.

Na suđenje nije došao nitko od predstavnika HNS-a.

navijač

Maja Šupe

navijačko nasilje

EP u Francuskoj

Podijeli članak