Iselili bolesnog samca

'Čitav njegov život strpali su u vreće za smeće i izbacili na cestu'


Sanja Rapaić
31.05.2017.21:15
'Čitav njegov život strpali su u vreće za smeće i izbacili na cestu'

sažeto

Pretužno je da se bolesnog čovjeka, pritisnutog problemima, na ovako okrutan način hladno izbaci iz stana, jer on je sada, po svemu sudeći, postao beskućnik, kaže nam jedna od susjeda Željka K.


Sanja Rapaić
31.05.2017.21:15

"Susjed, koji je imao psihičkih problema, pa se nedavno htio dokrajčiti bombom, navodno je ovih dana smješten u istražni zatvor. Živio je sam, nije pio lijekove i moguće je da nije plaćao režije. Samo desetak dana nakon što su ga odveli iz stana, netko je očito "kupio" njegov stan. Čovjek je pametan, pismen, a u samo jednom danu sve njegove osobne stvari, sve njegove uspomene, čitav njegov život, netko je strpao u plastične vreće za smeće i izbacio na travnjak ispred zgrade u kojoj je Željko živio od djetinjstva. Bukvalno preko noći, čovjek je ostao bez stana, a novi vlasnik ili tko već, u stan je poslao majstore koji su odmah počeli s radovima u stanu. Očito je da su neki, no samo neki procesi u ovoj našoj državi vrlo ekspeditivni. Pretužno je da se bolesnog čovjeka, pritisnutog problemima, na ovako okrutan način hladno izbaci iz stana, jer on je sada, po svemu sudeći, postao beskućnik", kaže nam jedna od susjeda Željka K. koji je, kako se kažu njegovi susjedi, pod njima nepoznatim okolnostima smješten u neku od institucija, nakon čega su mu, preko noći, sve stvari izbačene na cestu, a u njegov je stan očito već ušao netko drugi.

Od čovjeka koji u blizini ima ured, neslužbeno doznajemo da je Željko bez stana ostao zbog ovrhe, no susjedi se i dalje pitaju jesu li pri njegovu iseljavanju poštovane procedure, jesu li osobne stvari smjele biti tek tako bačene u smeće i je li ih itko, prije izbacivanja iz stana, službeno popisao?

Što se točno događa na adresi stana u zagrebačkoj Ilici, pitali smo policiju i nadležni Centar za socijalnu skrb. Iz MUP-a, za sada, još nismo primili odgovor, a iz Centra za socijalnu skrb su nam rekli da će ispitati slučaj, nakon čega ćemo doznati je li Željko K., za vrijeme odsustva iz stana, postao beskućnik.

smeće

deložacija

Centar za socijalnu skrb

samac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter