Rasturila Mensin test, ima maksimalno bodova

Tko je 11-godišnja djevojčica koja je pametnija od Einsteina i Hawkinga? Naučila cijeli periodni sustav elemenata u 40 minuta i 'izrecitirala' ga kao od šale


Dolores Drvodelić
28.06.2019.17:00
Tko je 11-godišnja djevojčica koja je pametnija od  Einsteina i Hawkinga? Naučila cijeli periodni sustav elemenata u 40 minuta i 'izrecitirala' ga kao od šale
Screenshot/Wochit

sažeto

Djevojčica Anushka Dixit iz okolice Londona ponos je svojih roditelja


Dolores Drvodelić
28.06.2019.17:00

Kućanica iz okolice Londona, Arti Dixit (45) dobila je neoubičajen zahtjev od svoje 11-godišnje kćeri Anushke - da je prijavi na test inteligencije krovne udruge visoko inteligentnih osoba (Mensa). Arti nije mogla ne ostvariti kćeri njezinu želju, s obzirom na to da je djevojčica sve do zadnjeg testa u školi riješila s najboljim mogućim rezultatima, a kao razlog pristupanja Mensinom testu rekla je da joj "treba novi izazov".

Anushka je test riješila s maksimalnim brojem bodova, a rezultat ju je i samu iznenadio. Poznavatelji genijalnih umova kazali su da je njenih 162 (maksimalna boda za njezinu dob) smješta u rang osobe s kvocijentom inteligencije većim od 140. Inače, potvrdili su da je što se bodova tiče nadmašila i Stephena Hawkinga (za dva boda), a inteligentnija je i od Alberta Einsteina.

Pogledajte intervju s mladom genijalkom:

Anuskha je kćer kućanice i policajca Neeraja, a za sebe još nije odlučila čime se u životu želi baviti. Njezine su učiteljice kazale da je prije iskazivala želju da postane premijerka, no ona sada želi biti doktorica ili možda ostvariti karijeru u svijetu financija. Djevojčica je poznata i po tome što je cijeli periodni sustav elemenata u 40 minuta naučila na pamet i "izrecitirala ga".

Djevojčica

IQ

kvocijent inteligencije

mensa

genijalka

Anushka Dixit

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter