MANEKENKA KOJOJ TRUMP VJERUJE

Tko je misteriozna ljepotica koja uživa ogroman autoritet i ima najbolju plaću u Bijeloj kući?


Juraj Filipović
12.09.2017.21:55
Tko je misteriozna ljepotica koja uživa ogroman autoritet i ima najbolju plaću u Bijeloj kući?
Profimedia

sažeto

Sudeći prema izvorima iz Washingtona Hope, inače svakog dana po nekoliko puta obavlja iscrpne razgovore s predsjednikom o medijskoj strategiji


Juraj Filipović
12.09.2017.21:55

Američki mediji posljednjih dana bruje o novoj utjecajnoj figuri u timu predsjednika Donalda Trumpa. Ona je najmlađa i najbolje plaćena djelatnica u Washingtonu.

Njezino mišljenje se uvažava

Ona se zove Hope Hicks, diplomirala je na South methodist university, i treća je po redu direktorica odjela za odnose s javnošću u Bijeloj kući.

Profimedia

Tamošnji novinari tvrde da joj Trump neizmjerno vjeruje, njezino mišljenje se uvažava i zadnjih mjeseci postala je bitan čimbenik u kreiranju Trumpove politike.

Bila je jedna od prvih koja se pridružila njegovoj kampanji, a prije toga radila je kao model pa se iz rodnog Connecticuta preselila u New York. Tamo je pronašla posao u PR agenciji što ju je igrom slučaja povezalo s Ivankom Trump.

Strelovito napredovala

To je, valjda, bilo dovoljno da Ivankin otac Donald prepozna njezin potencijal i pozove je u svoj stožer baš u trenutku kada javno objavio plan o svojoj kandidaturi.

Trud koji je uložila u Trumpovu kampanju urodio je plodom. Neposredno nakon njegove pobjede na izborima imenovao ju je ravnateljicom strateških komunikacija u Bijeloj kući, da bi nakon toga strelovito napredovala i došla do trenutne pozicije.

Tamo Hicks uživa povjerenje suradnika i kolega, ali zanimljiva je njezina namjera da ostane van središta pozornosti. Do sada nije sudjelovala u nikakvim mainstream polemikama niti se nepotrebno izlagala javnosti. To je čini posebnom u kontekstu ostalih kolega koji su specijalizirani za isto područje rada u Trumpovom timu, piše The Telegraph.

Navodno je tijekom svoje "političke" karijere samo tri puta objavila status na Twitteru.

A jedan od njih glasio je: "Predsjednik Trump ima magnetsku osobnost i zrači pozitivnom energijom koja je zarazna za one koji se oko njega nalaze. Briljantan je i s velikim smislom za humor i nevjerojatnom sposobnošću postiže da se svaka osoba osjeća posebno".

Bio je to zapravo njezin odgovor na članak objavljen u jeku kampanje u Washington Postu u kojem je pisalo kako Trump ima namjeru smanjiti broj suradnika u stožeru.

Profimedia

Sudeći prema izvorima iz Washingtona, Hope, inače svakog dana po nekoliko puta obavlja iscrpne razgovore s predsjednikom o medijskoj strategiji.

Imala je već političke ambicije

Valja napomenuti da je ona bila jedina žena koja je sudjelovala u kreiranju kampanje novog američkog predsjednika.

Zanimljivo je, međutim, da se u javnosti pojavljivala ranije, dok je bila aktivna u fashion krugovima.

Tada je jednom lokalnom časopisu rekla: "Ako me modeliranje i gluma ne odvedu nigdje, rado bih se vidjela u politici. Zašto ne?"

Izgleda da joj je uspjelo.

Donald Trump

SAD

Bijela kuća

Hope Hicks

suradnica

Podijeli članak